Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Nálatok szokás/illik ilyet...

Baranka kérdése:

Nálatok szokás/illik ilyet csinálni?

Figyelt kérdés
Adott egy szituáció! Meghívod magadhoz egy kedves rokonod hosszabb időre. Akkor megengedett dolog, hogy amikor enni akar akkor magát szolgálja ki a hűtőből? Vagy Te teszed ki az ételeket elé. És abban az esetben mi vagy hogyan illik ha csak úgy betoppan hozzád ez a kedves rokon?

2012. jún. 13. 06:21
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%

Ha én hívom meg, és valóban kedves rokon, akkor kiszolgálom.Ha több napig marad, akkor felajánlom neki, hogy ott a hűtő, ez van benne, nyugodtan kiveheti.Általában élnek vele, de mivel legtöbbször együtt eszünk, ezért én teszem az asztalra az ennivalót.

Más eset, ha hívatlanul, váratlanul állít be valaki.Akkor attól függ, mennyire vagyunk jóban.Ha a fiam, menyem, unokám az, ők itthon vannak.Ha más rokon, akkor kap egy kávét,teát, esetleg ha van itthon, akkor valami rágicsát.Több napra hívatlanul csak a gyerekeket engedem be.

2012. jún. 13. 06:26
 2/16 anonim ***** válasza:
100%
Ha olyan ismerös vagy rokon aki közeli akkor belenyulhat a hütöbe!Na meg ha több idöre jön akkor is! :)De ha csak 1-2 nap akkor természetesen én szolgálom ki!+
2012. jún. 13. 06:31
 3/16 anonim ***** válasza:
57%
De itt a barátnödröl van szó,nem rokonról!Ja és a beteg kislányáról!Ott vannak még?Ha ennyire unod a pofájukat akkor mondd meg neki menjen haza ne öld magad az ideggel!Én elküldeném!
2012. jún. 13. 06:32
 4/16 anonim ***** válasza:
Na ezt az utolsó, 3. választ nem értem.Hogy kerül ez ide?
2012. jún. 13. 06:49
 5/16 anonim ***** válasza:
100%

http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__egyeb-ker..

Igy jön ide meg vagy 3 napja is feltette ugyan ezt!Akkor miért nem mondja meg a barátnönek menjen el ha már nem birja öket elviselni!

2012. jún. 13. 06:56
 6/16 anonim ***** válasza:
100%

Tessék itt van a másik is :)

http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__egyeb-ker..

Csak akkor nem ide kellene irogatni hanem leülni és megbeszélni vele!Szerintem igy lenne a tiszta!

2012. jún. 13. 06:57
 7/16 anonim ***** válasza:
MOst akkor rokon,vagy barátnő?Valóban idegesítő,hogy állandóan ugyan arra kell válaszolni.Nem mentek még haza?vagy elmondod az elvárásaidat és akkor tudtok normálisan együtt élni,vagy hazaküldöd őket.Ennyi.
2012. jún. 13. 07:07
 8/16 A kérdező kommentje:
Tényleg rokonomról van szó. Mert jövő hónapban jönnek haza külföldről és eddig csak egyszer találkoztunk. Ezért kérdeztem! Hogy-hogy csináljam. Mert sajnos nem vagyok túl jártas az ilyen dolgokban! Nem tudom miért kell kombinálni. Valóban volt 2 egymást követő nap ilyen kérdésem de ez most más!
2012. jún. 13. 07:18
 9/16 anonim ***** válasza:
100%

(Csak annyit, hogy a "hogy-hogy" kötőjellel kb azt jelenti, "miért". Azaz pl: Hogy-hogy itt vagy? = Miért vagy itt? Amire te gondolsz, ott a hogy-ok közé nem kell kötőjel, itt az első hogy egy kötőszó, a második meg a hogyan rövidülése: hogy hogyan csináljam.)

Üdv,

Önjelölt Grétsy

2012. jún. 13. 07:39
 10/16 anonim ***** válasza:
90%

Pár napja még volt egész hónapra 3000 Ft kajapénzed, most meg rokont hívsz meg?

Nem kamu kissé a kérdés?

2012. jún. 13. 07:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!