Sértegetésre sértegetés lenne a legjobb reakció?
Egy itteni kérdésről jutott eszembe ez. Xy-t megsértik valamivel, ezt ide leírja. A válaszok nagy része szerint vagy a kérdező az idióta, gáz, szánalmas, stb, vagy az aki megsértette.
Átérzem igazából, mert régebben én is ilyen voltam, de már nagyon távolinak tűnik. És most kíváncsi vagyok, hogy ki mit gondol erről. Kíváncsi vagyok.
Példa. "Szánalmas, hogy ezt és ezt csinálod"
Reakció itt:
V1: Tényleg szánalmas vagy.
V2: Ő a szánalmas.
Ugye tudod, hogy megint nem mondtál semmi konkrétumot? SZITUÁCIÓ kell az értelmezéshez, nem a szánalmas szó párbeszédbe helyezése.
-Szánalmas, hogy tűröd, hogy a pasid a szomszéd szobában döngesse a húgod, és te még kaját is csinálsz nekik, nehogy balhé legyen.
Szánalmas?->Az.
Vagy:
-Szánalmas, hogy kék cipőt vettél fel a türkiz szoknyádhoz.
Szánalmas?->Jézusom.
Még egyszer: szituációfüggő. Ha valami szánalmas, akkor szánalmas. De a kérdésed még mindig nem világos. Mit kellene mondani, ha nem a véleményed?
Valóban nehéz így megfogalmazni amit akarok, de konkrétummal meg leragadunk annál a konkrét esetnél.
Ha megdobnak kővel, dobd vissza kenyérrel, vagy taposd ki a belét?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!