Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Sértegetésre sértegetés lenne...

Sértegetésre sértegetés lenne a legjobb reakció?

Figyelt kérdés

Egy itteni kérdésről jutott eszembe ez. Xy-t megsértik valamivel, ezt ide leírja. A válaszok nagy része szerint vagy a kérdező az idióta, gáz, szánalmas, stb, vagy az aki megsértette.

Átérzem igazából, mert régebben én is ilyen voltam, de már nagyon távolinak tűnik. És most kíváncsi vagyok, hogy ki mit gondol erről. Kíváncsi vagyok.

2012. jún. 12. 21:36
 1/8 anonim ***** válasza:
Ez szerintem annyira szituációfüggő, hogy nem is lehet objektíven válaszolni rá. Ha a GYK-ból indulok ki, nekem az az általános képem, hogy a többség egy kényes szituációban azt javasolja, hogy üljenek le, és beszéljék meg. De sokszor hatásosabb egy frappáns válasz. Más szituációban pedig a sarkunkra kell állni. Most komolyan, így nem lehet erre mit mondani.
2012. jún. 12. 21:41
 2/8 A kérdező kommentje:

Példa. "Szánalmas, hogy ezt és ezt csinálod"

Reakció itt:

V1: Tényleg szánalmas vagy.

V2: Ő a szánalmas.

2012. jún. 12. 21:54
 3/8 anonim ***** válasza:
Amikor engem sértegetnek,egy ideig tűrök.Volt már olyan hogy higgadtságom láttán leállt az illető.Viszont ha ez sorozatos,akkor már bepöccenek én is,és átveszem a stílust,bár ez ugye nem vezet sehová...
2012. jún. 12. 21:57
 4/8 anonim ***** válasza:

Ugye tudod, hogy megint nem mondtál semmi konkrétumot? SZITUÁCIÓ kell az értelmezéshez, nem a szánalmas szó párbeszédbe helyezése.

-Szánalmas, hogy tűröd, hogy a pasid a szomszéd szobában döngesse a húgod, és te még kaját is csinálsz nekik, nehogy balhé legyen.

Szánalmas?->Az.

Vagy:

-Szánalmas, hogy kék cipőt vettél fel a türkiz szoknyádhoz.

Szánalmas?->Jézusom.

Még egyszer: szituációfüggő. Ha valami szánalmas, akkor szánalmas. De a kérdésed még mindig nem világos. Mit kellene mondani, ha nem a véleményed?

2012. jún. 12. 21:59
 5/8 anonim ***** válasza:
Én, mikor valaki sérteget/ bánt, akkor átváltok hiperkedves üzemmódba, azon mindig meglepődnek, és elszégyellik magukat :D
2012. jún. 12. 22:00
 6/8 A kérdező kommentje:

Valóban nehéz így megfogalmazni amit akarok, de konkrétummal meg leragadunk annál a konkrét esetnél.

Ha megdobnak kővel, dobd vissza kenyérrel, vagy taposd ki a belét?

2012. jún. 12. 22:04
 7/8 anonim ***** válasza:
én meg nem írok ilyenekre vissza
2012. jún. 12. 22:14
 8/8 anonim ***** válasza:
Sokan még a "szánalmas" szó jelentésével sincsenek tisztában, és csak dobálóznak vele. Nekem sokkal rosszabbul esik, ha hazugnak neveznek csak azért, mert más a VÉLEMÉNYEM.
2012. jún. 13. 07:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!