Nyilván fogyatékos, beteg embereket ne vegyünk figyelembe, hanem mondjuk a normál képességűeket. Ismertek olyat, aki még a nyolc osztályt sem járta ki?
Akik 14 évesen elmennek szülni 6. osztályból, sztem ők nem fejezik be a 8 osztályt.
2012. jún. 9. 17:37
12/20 anonim válasza:
Igen! És kik mennek el 14 évesen szülni?
Persze ne általánosítsunk. A romák között is van, aki eljut egészen a diplomáig, de csak nagyon kevés.
2012. jún. 9. 17:48
13/20 anonim válasza:
Igen. Sőt olyan 3 gyerekes családanyával is találkoztam ,aki teljesen analfabéta volt.
14/20 anonim válasza:
Igen, ismerek, de szerencsére nem sokat. Meglepő KSH adat (igaz 10 éves, de nem hiszem, hogy azóta nagyot javult volna a helyzet kis hazánkban:
"A teljes (roma és nem-roma) népességben, beleértve a kisgyermekeket is, a 8 osztályt el nem végzettek aránya 23–27 százalék a férfiaknál és a nőknél, a roma nemzetiségű népességben 57–65 százalék. A 15 éves és idősebb népességben, ugyancsak a 8 osztállyal sem rendelkezőket vizsgálva, a roma és nem-roma népességben arányuk 8–14% (férfiak és nők), a roma nemzetiségű népességben 31–48%."
15/20 anonim válasza:
Kár, hogy ilyet kell mondanom de sajnos van! Több mint amire számítasz!
2012. jún. 9. 17:56
16/20 anonim válasza:
sok van. Mindegy hogy roma nem roma. Mondjuk a romáknál jellemzőbb, de nekem volt roma építész osztálytársam is. Igazából nagyon sok jóképességű magyar is elakad a tanulásban az anyagiak miatt. Sajnos lassan még romolhat is a helyzet.
2012. jún. 9. 18:03
17/20 A kérdező kommentje:
Direkt nem akartam írni a brazilokat, mert féltem, hogy kimoderálnak.
első hozzászóló: gratulálok :)
2012. jún. 9. 18:34
18/20 anonim válasza:
14-es válaszadó: kérhetnék egy linket a KSH adathoz?
2012. jún. 9. 19:41
19/20 anonim válasza:
19:41
Nem közvetlen KSH, a linkben szereplő cikk szerzője KSH forrásra hivatkozik.
A cigány népességben az iskolakötelesek legalább 30-40 %-ának szülei fütyülnek az oktatási törvény előírta kötelességekre (minden más kötelességre is). Ezek a gyerekek soha nem fejezik be a 8. osztályt, azonban túlkorosként (15-16 évesen a 4.-5. osztályban) terrorizálják a (magyar) kisebbeket.:((((
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!