"és mellékesen az a mentalitás, amit te képviselsz, a harmadik mert ezt kihagytad, nem vagy ugyanis olyan nagyon különleges, a lehető legrosszabb.
úgy cssinálsz, mintha nem lenne közöd az egészhez"
Ugyanis ténylegesen, valóban nincs közöm ahhoz, hogy mi történt azon a bizonyos HÉV-járaton. És ténylegesen, valóban nem tudom megítélni, mi történt ott. Ezért ténylegesen, valóban nem érzem, hogy Rendpárti szónoklatot vagy Felháborodott szónoklatot kellene kivágnom az ügyben.
"sőt, gyakorlatilag helyből lekezelsz mindenkit, aki állást mer foglalni a témában."
Nem kezelem le őket, mert nem ismerem őket. Elhamarkodott szövegeiken viszont valóban mosolygok, mert tényleg humorosnak tartom ezeket a figurázásokat. A "Csengetett, mylord?" egyik hőse jut az eszembe, akinek az volt a szavajárása, hogy "Hova fog ez vezetni?"
"csakhogy ezzel pont a hülyeség terjedését segíted elő."
Ilyen gonosz vagyok és ekkora hatásom van a világra? :))) Máris nagy, gonosz varázslónak érzem magam.
"te és a hozzád hasonlók az okai, hogy az átlegember azt érzi, egyre rosszabb és rosszabb a közbisztonság"
Azt hittem, a bűnözők és garázdák az okai :))))
"ami mellesleg egyáltalán nem igaz."
A közbiztonság valóban nem romlik a statisztikák szerint. Az izgágák (pl. a fent említett Felháborodottak és Rendpártiak) azok, akik azt hiszik és terjesztik, hogy romlik. Ugyanők azok, akik a "mai fiatalokra" panaszkodnak most, 50 és 5000 éve. Te nem, mert te mással kapcsolatban vagy izgága :)))
"Nem kezelem le őket, mert nem ismerem őket. Elhamarkodott szövegeiken viszont valóban mosolygok, mert tényleg humorosnak tartom ezeket a figurázásokat..."
elmondanád nekem, hogy mi volt a hozzászólásokban a rendpárti megmosolyogtató? merthogy azt mondtad, hogy megjött a mindenttudó rendpárti...
"Ilyen gonosz vagyok és ekkora hatásom van a világra? :))) Máris nagy, gonosz varázslónak érzem magam."
egyedül valóban semmi esélyed nem lenne. mint ahogy nem attól ömlik a szemét a város utcáin mert K. István eldob egy darab cigicsikket. Sőt mégcsak tisztább sem lesz, ha nem dobja el. csakhát sok-sok K. István rohangászik az utcán, mint ahogy a hozzád hasonló entelektüelből is jó sok van... de a felelősséged nem tagadható.
"Azt hittem, a bűnözők és garázdák az okai :))))"
ebből is látszik, mennyire buta vagy.
az emberek jelentős része egész életét leéli úgy, hogy rongálásnál súlyosabb cselekménnyel még az ismerősein keresztül, közvetve sem találkozik. a biztonságérzetünket nem a személyes vagy közvetett tapasztalataink, hanem a média közvetítette információk határozzák meg.
ráadásul 4-5 bűncselekményről szóló híradás rombolja annyia az egyén biztonságérzetét, mint egy rendfenttartói túlkapás...
(az emberek úgy gondolják, ők el tudják kerülni a garázda csoportokat, felismerik őket és le tudnak szállni, meg ők nem is éjszaka utaznak, amikor az ilyenek történnek, tehát a dolog jóval kisebb fenyegetettséget jelent. a rendfenttartók viszont szerves részei a rendszernek, nem lehet őket kikerülni)
látszólag korrekt a hozzáállásod, hiszen azt mondod, nem foglalsz állást, mert nem tudod mi az igazság.
csakhogy:
- az igazság sosem fog ezen a vonalon, ezen cikkhez kapcsolódva megérkezni.
- a cikkben megjelenő "igazság" sokkal rombolóbb a társadalomra, mint annak ellentéte.
- mivel az információ eleve részrehajló, ha nem teszel ellene, azzal hallgatólagosan elfogadod azt az álláspontot.
- érvelhetsz azzal, hogy lesz aki ezt helyetted megteszi, de akkor én arra azt mondom, hogy "vétkesek közt cinkos, aki néma".
"elmondanád nekem, hogy mi volt a hozzászólásokban a rendpárti megmosolyogtató?"
Mondtam, hogy lesznek a Rendpártiak, akik valószínűsítik (minden alap nélkül), hogy az állítólag megvertek a hibásak (noha akkor sem megverni kell őket, ha helytelenül viselkednek, de ilyen bonyolult dolgokat már nem is mondok) és lesznek a Felháborodottak, akik biztosra veszik (szintén alaptalanul), hogy itt ártatlanokat ok nélkül jól elagyabugyáltak, és milyen rút dolog már ez, hova tart a világ. Te példáztad a Rendpártiságot. Olvasd el a saját hozzászólásodat, és gondold végig, milyen kimondatlan előfeltevéseken alapul és milyen világképet sugall. Sok mindent megtudsz magadról, érdekes utazás az ilyesmi :)
"sok-sok K. István rohangászik az utcán, mint ahogy a hozzád hasonló entelektüelből is jó sok van..."
És mind eldobjuk a csikkeket? De hisz' én nem is dohányzom!
"ebből is látszik, mennyire buta vagy."
Ha nem lennének bűnözők, akkor az emberek nem éreznék rossznak a közbiztonságot. vannak bűnözők, ezért nem érezzük tökéletesnek a közbiztonságot. (Nem tudtad? Buta vagy-e? :)))) Azt meg magam is írtam, hogy a közbiztonság percepciója nem pontos. Többek között mert a mindent túllihegők, az izgágák vadítják egymást. Pl. növekvő tendenciákat látnak ott, ahol ilyenek nincsenek.
"az igazság sosem fog ezen a vonalon, ezen cikkhez kapcsolódva megérkezni"
Hát bizony nem fog, ezért sem értem sem a Rendpárti, sem a Felháborodott hozzáállást.
"a cikkben megjelenő "igazság" sokkal rombolóbb a társadalomra, mint annak ellentéte."
A társadalom nem egy darab kő, amit egy cikk nevű csákánnyal megütve rombolni lehet. A társadalom emberekből áll, akik - remélhetőleg kritikusan - olvassák a sajtót.
"mivel az információ eleve részrehajló, ha nem teszel ellene, azzal hallgatólagosan elfogadod azt az álláspontot."
Szóval bűnös lélek vagyok, ha nem foglalom el a Rendpárti nézőpontot, mert akkor szerinted elfogadom a Felháborodottat? Vagy fordítva? Te érdekelt vagy ebben a történetben, vagy mi ez a görcsösség? :))))
Nem foglaltam állást és pont.
"vétkesek közt cinkos, aki néma".
Ennyire véres a helyzet? Már cinkosságról meg vétkességről beszélsz? Te mindenbe így belelovalod magad? Ez aztán az izgágaság minősített esete.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!