Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Különc ember abból lesz, aki...

Különc ember abból lesz, aki nem fogadja el önmagát?

Figyelt kérdés
Valahogy erre jutottam. Szerintem valaki, ha akármilyen, a társadalom nagyrésze számára nem szokványos dolgot úgy csinál, hogy ő azt magában teljesen elfogadja, akkor más sem tartja különcnek. Aki kiközösített, kívülálló, az mind azért lesz az (egy felnőtt társaságban, nem gyerekek között), mert mélyen ő is szégyelli magát és igyekszik beilleszkedni, vagyis szerepet vesz fel, ami értelemszerűen nem áll olyan jól neki, mint az igazi énje. Nem?
2012. jún. 6. 22:36
 1/4 anonim ***** válasza:

Én ezzel egyáltalán nem értek egyet.

Én pl. nagyon is elfogadom magam, mégis mindenhol (a munkámban, a rokonok között stb.) különcnek számítok.

Hiába nem csinálok belőle nagy ügyet, mert nekem így természetes, számukra ez túl sok ahhoz, hogy megbarátkozzanak vele. Tényleg így van, nekem bizonyos dolgok már fel sem tűnnek és én teljesen jól érzem magam, sokszor mégis megrökönyödnek még azok is, akik évek óta ismernek.

Én inkább az ellenkezőjét gondolom annak, amit te gondolsz, tapasztalataim szerint is így van.

Ismerek néhány különc embert és szerintem nekik szinte semmi problémájuk nincs önmagukkal. Ők szeretik azt, amilyenek, nekik ez a természetes állapot.

2012. jún. 6. 23:50
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
A különcöket általában a társadalom nem fogadja el. Ők inkább tisztában vannak önmagukkal, a saját értékeikkel, stílusukkal, csak sajnos a mai "uniformizált" társadalom taszítja ki őket magából.
2012. jún. 7. 09:36
 3/4 anonim ***** válasza:

Szerintem a különc emberek elfogadják, sőt jól érzik magukat a bőrükben, csak épp a társadalom néz rájuk furcsa szemmel, mert "nem illenek a többi közé".

Én speciel mindig is utáltam a nagy szürke átlag lenni. Rendben vagyok magammal és szeretek különcnek lenni. Amíg meg vannak a barátaim, addig nem érdekel, hogy a társadalom mit gondol.

Pl. férfi létemre romantikus vagyok, nem érdekel a foci, nem nézem a TV-ben a sok agyzsibbasztó maszlagot, amit "mindenki" néz, távol tartom magam a facebooktól, olyan zenét hallgatok (jazz), amit a korosztályom többnyire nem szokott, stb... én így érzem jól magam.

2012. jún. 7. 11:25
 4/4 rajcziz ***** válasza:
100%
Épp ellenkezőleg. Az uniformizált emberek nem önmagukat fogadják el, hanem a szerepet, amit a társadalom szán nekik. A különc emberek pedig úgy cselekednek, ahogy akarnak, tehát önmagukat követik.
2012. jún. 7. 11:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!