Ti is szoktatok egyetemistákat, diplomásokat beégetni?
Az olyanokat, akik öntelt arccal folyamatosan osztják az észt, a szakmunkásoknak és amikor a szakis jobban ért az adott témához, akkor az értelmiség vörös fejjel csak sunnyog. Én is szakmunkás vagyok és múltkor egy doktorátussal rendelkező fizikusnak magyaráztam el így a relativitáselméletet, de nem tudott már mit szólni rá, így csak csöndben összehúzta magát.
Az exem, aki diplomás informatikus volt, 60 km-re kellett elvinnie a notebookját, hogy felrakjanak rá egy Win. oprendszert. Én akkor azt mondtam, ne vigye el azért olyan messzire, én felrakom neki fél óra alatt. Azt mondta, hogy én csak egy hülye szakmunkás vagyok, én nem érthetek hozzá. Én erre csak úgy reagáltam, hogy amint látom te se, pedig te diplomás informatikus vagy. Erre nagyon ideges lett.
Vagy a haverom, aki egy áruházban biztonsági őr, belenézett egy vásárló táskájába kifele menet. A vásárló hölgy, nagyban hangoztatni kezdte, hogy ő ügyvédnő és ehhez nincs joga. Közben pedig nagyba lebegtette az ügyvédi igazolványát. A haver csak annyit mondott neki, jó hangosan, hogy mások is hallják, " Kedves ügyvédnő! Ajánlanám figyelmébe a 2005. évi 133.tv. 26. paragrafusát, ha maga szerint ehhez nincs jogom." Az ügyvédcsaj csöndben összehúzta magát és elsunnyogott. Égő lehetett neki, ahogy egy bizt.őr kioktatta jogi dolgokból.
Én ezt nagyon szórakoztatónak találom. Utána olvasok egy-egy témának és ezt fel szoktam hozni egy diplomással való beszélgetéskor. Adott esetben jól beégetem. Mert ha egy szakmunkás kiokítja, őket azt nagyon szégyenlik.
Tudtok hasonló sztorikat írni?
"A vásárló hölgy, nagyban hangoztatni kezdte, hogy ő ügyvédnő és ehhez nincs joga."
Szerintem itt az ügyvédnő egyébként nem a a jogaira gondolt valójában, szerintem azt akarta, hogy kivételezzenek vele. Amúgy ilyen kioktatós jelenet a Good Will Huntingban van. Bocs, ha valaki írta már. Én mondjuk ilyet még nem csináltam, és egyetemre készülök, na majd kíváncsi leszek, mi lesz. : )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!