Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért nem foglalkoznak sokan...

Miért nem foglalkoznak sokan a MAI nappal?

Figyelt kérdés
92 éve csatolták el az ország több, mint 70%-át és a magyarok millióit ehhez képest nem látszik, hogy valamilyen "különleges" nap lenne. Még akkor is ha régen volt illene megemlékezni erről a gyásznapról is.
2012. jún. 4. 20:10
 1/8 anonim ***** válasza:
Én a világ másik felén élek de megemlékeztem róla.Meg az itteni magyarok mindegyike megemlékezett.
2012. jún. 4. 20:11
 2/8 anonim ***** válasza:
Mert már mindenkinek elege van a politikai propagandából!
2012. jún. 4. 20:26
 3/8 A kérdező kommentje:

Most, hogy jön ide a politika?

Nem azért nyitottam ide, hogy ilyen válaszokat kapjak.

Tudod, itt NEM csak Magyarországi Magyarok írnak, Sok Erdélyi, Felvidéki, Délvidéki, Kárpátaljai és Őrségi Magyar is kommentál. Mindenhol másképp élik meg az "ilyen" napokat.

2012. jún. 4. 20:38
 4/8 rajcziz ***** válasza:

Én azért nem emlékezem meg róla, mert nem látom értelmét a múlton keseregni. Mint írod, 92 éve történt. Akkor meg miért siránkozzak, hogy milyen sanyarú sorsa volt a magyarságnak?

Ui.:Megtanulhatnál helyesen írni.

2012. jún. 4. 20:46
 5/8 A kérdező kommentje:

Ezen NEM kell keseregni, erről meg kell emlékezni, hogy NE ismételjük ugyan azt a hibát.

Ok, Kérlek taníts meg helyesen írni...

(Minden válaszom kezdjem úgy, hogy: bocs, hogy csúnyán írok... ^^)

2012. jún. 4. 21:04
 6/8 rajcziz ***** válasza:

Azt írod, gyásznap. Gyásznapon már pedig emlékezni szoktunk és keseregni a múlt fájó emlékein. Mégis hogy akarod megoldani, hogy "ne ismételjük ugyanazt(!) a hibát"? Ezek a dolgok sosem az emberek hozzáállásán múltak. Az irányítás a politikusok kezében volt/van/lesz.

A helyesírásról pedig annyit. Neked az a véleményed, hogy egy magyar embernek igenis meg kell emlékeznie Trianonról. Én azt mondom, hogy egy magyar embernek tudnia kell helyesen írni magyarul.

Ui.:Szívesen megtanítalak helyesen írni. Írj privátot és mondd meg, honnan kezdjük.

2012. jún. 4. 21:10
 7/8 Tom Benko ***** válasza:
Van ezer fontosabb dolgom, mint száz éves balf-aszkodáson rágódjak. Különösen, hogy sz-arrá politizálták, kisajátították és ez alapján diszkriminálnak egyesek. Hogy konkrétan fogalmazzak: tele van a tököm trianonnal meg az egész hacacáréval, be kéne már fejezni.
2012. jún. 4. 22:18
 8/8 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező, mint azt te is láthatod a kommentelők java részének írásából, az utóbbi pár évtized ragyogó munkát végzett a fejekben.

Nyilvánvaló, hogy ez a kérdés nemhogy a múlt rendszerben, de még ma sincs a helyén kezelve.

Sajnálatos, hogy a politika mindenre rányomja a bélyegét, ennek köszönhetően szinte kizárólag ebből az aspektusból nyilvánítanak egyesek véleményt erről drámai történelmi eseményről.

Az pedig hogy valaki nem vonul ki az utcára vagy nem vesz részt valami gagyi hakniünnepségen, nem feltétlenül jelenti azt hogy ne gondolna erre a napra.

Véleményem szerint pedig akinek fontos hogy erre emlékezzen, az nem csak június 4-én teszi.

2012. jún. 5. 13:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!