Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Külföldön nyelviskoläban hogy...

Külföldön nyelviskoläban hogy lehet metanulni nyelvet ha nem magyarul tanitanak?

Figyelt kérdés
külföldön lakom,most fogok beiratkozni nyelviskoläba,de félek töle,hiszen nem magyarok tanitjäk ugye..igy hogy lehet megtanulni a nyelvet?hogy müködik ez?
2009. júl. 1. 12:09
 1/7 anonim ***** válasza:
Simán, ha értesz azon a nyelven, amelyiken az oktatás folyik. Én pl. már tanultam törökül úgy, hogy angolul volt hozzá a magyarázás, valamint finnül és svédül finn és svéd könyvekből. Persze jobban oda kell figyelni, meg minden, de kivitelezhető.
2009. júl. 1. 12:32
 2/7 anonim ***** válasza:

èn németet tanultam meg így. Beültem egy szem nyelvtudás nélkül az iskolába, németországban. vittem egy nagy szótárat, füzetet könyvet.

Kezdö csoportban voltam, így a tanárnö felírt mindent a táblára, és rövid beszélgetéseket gyakoroltunk,

Pl Jó napot, a nevem .... aztán másnap többet és többet. minden egyes szót kiszótáraztam. kb fél év alatt megtanultam egy kicsit komunikálni és még fél év kellett hogy egész jól elboldoguljak, és még egy év, hogy egész jól beszéljek.

2009. júl. 1. 12:59
 3/7 anonim ***** válasza:
én angolul tanultam meg így sokkal hatásosabb mikor olyan a környezet, ne félj hamar belejössz
2009. júl. 1. 13:04
 4/7 anonim ***** válasza:
21%
sehogy, legalábbis helyesen sehogy, ugye tény, hogy az anyanyelvi tanulás lehetősége 6 éve skor körül lezárul (max), utána bizony csakis szigrú nyelvtani szabályok alapján lehet egy nyelvet helyesen, jól elsajátítani. Nagyon jól hangzik ez a külföldi nyelvtanulás, na én ismerek pár emberkét aki kint tanult meg X nyelvet és minimum siralmas ...
2009. júl. 1. 13:11
 5/7 anonim ***** válasza:
Én egy éve költöztem ki német nyelveterületre egy szem német tudás nélkül. Beiratkoztam egy kezdö csoportba, ahol a tanár direkt csak németül beszél. Kb egy éve vagyok itt, és mindig megdicsérnek a németek, hogy ilyen rövid idö alatt milyen jól megtanultam a nyelvüket. Persze még nem vagyok tökéletes, de azért haladok. Szóval az elözö válaszolóval ellentétben én saját tapasztalatomból tudom, hogy remekül lehet egy nyelven is nyelvet tanulni, teljesen a nulláról.
2009. júl. 1. 13:31
 6/7 anonim ***** válasza:

Hatékonyabban mint a magyar! Mivel ott rá vagy kényszerulve hogy megértsd és kihámozd valamint sokkal változatosabb és eredetibb a kiejtésük!

Ha vmit nem értesz akkor kérdezd tölük hogy

What does it mean? (mit jelent ez?)

Vagy ha valami szót nem értesz akkor kérdezd hogy

How do you call this with another word?

(hogy hívják ezt másszóval?)

2009. júl. 1. 14:56
 7/7 anonim ***** válasza:

én is tanultam kint mondjuk csak két hétig... nem voltam teljesen kezdő, középhaladó csoportba kerültem, de szuper volt, sokkal hatásosabb, mint ha itthon tanulnál.

anyanyelvi tanár, plusz azon a nyelven kell kifejezned magad... és az így tanító tanárok remekül gesztikulálnak, nagyon érhetően beszélnek, magyaráznak.

a nyelvtant is megtanítják, teljesen jól, érhetően, ha nem érted akár többször.

annyival jobb, ha magyar tanártól tanulsz, hogy ő ki tud térni a mi és a másik nyelv nyelvtanjánának hasonlóságaira/különbségeire.

de kint meg a csoporttársakkal beszélgetni szintén azon a nyelven fogsz, mindennap gyakorlod, az utcán is azt hallod, újságot ha veszel, bekapcsolod a tv-t és újra csak tanulsz..

nagyon jó dolog kint lenni, tanulni...:)

2009. júl. 1. 18:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!