Külföldön nyelviskoläban hogy lehet metanulni nyelvet ha nem magyarul tanitanak?
èn németet tanultam meg így. Beültem egy szem nyelvtudás nélkül az iskolába, németországban. vittem egy nagy szótárat, füzetet könyvet.
Kezdö csoportban voltam, így a tanárnö felírt mindent a táblára, és rövid beszélgetéseket gyakoroltunk,
Pl Jó napot, a nevem .... aztán másnap többet és többet. minden egyes szót kiszótáraztam. kb fél év alatt megtanultam egy kicsit komunikálni és még fél év kellett hogy egész jól elboldoguljak, és még egy év, hogy egész jól beszéljek.
Hatékonyabban mint a magyar! Mivel ott rá vagy kényszerulve hogy megértsd és kihámozd valamint sokkal változatosabb és eredetibb a kiejtésük!
Ha vmit nem értesz akkor kérdezd tölük hogy
What does it mean? (mit jelent ez?)
Vagy ha valami szót nem értesz akkor kérdezd hogy
How do you call this with another word?
(hogy hívják ezt másszóval?)
én is tanultam kint mondjuk csak két hétig... nem voltam teljesen kezdő, középhaladó csoportba kerültem, de szuper volt, sokkal hatásosabb, mint ha itthon tanulnál.
anyanyelvi tanár, plusz azon a nyelven kell kifejezned magad... és az így tanító tanárok remekül gesztikulálnak, nagyon érhetően beszélnek, magyaráznak.
a nyelvtant is megtanítják, teljesen jól, érhetően, ha nem érted akár többször.
annyival jobb, ha magyar tanártól tanulsz, hogy ő ki tud térni a mi és a másik nyelv nyelvtanjánának hasonlóságaira/különbségeire.
de kint meg a csoporttársakkal beszélgetni szintén azon a nyelven fogsz, mindennap gyakorlod, az utcán is azt hallod, újságot ha veszel, bekapcsolod a tv-t és újra csak tanulsz..
nagyon jó dolog kint lenni, tanulni...:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!