Mi a véleményetek arról, ha valaki valami, nagyon finomat csinál? Elkérnéd a recptet, de nem kapod meg mert azt mondja, hogy ő ezt a sirba viszi magával...
Én valahol megértem. A saját receptjeimet én sem osztogatom szívesen. Nagyon szeretek sütni-főzni, ez a hobbim, ez a szenvedélyem. Ha kitalálok valamilyen "újítást", amivel sikert aratok, akkor nagyon büszke vagyok. És szerintem nincs ezzel gond, elvégre megdolgozom érte.
Ha valaki elkéri a receptet, az nekem kicsit olyan, mintha tudnám a lottó nyerőszámait, és valaki kérné, hogy mondjam már meg neki őket, mert neki is jól jönne a nyeremény. Bár gyenge a hasonlat, tudom, mert egy jó ételben rengeteg munka és kreativitás van... De miért ne lehetne egy-egy fogás az én védjegyem?!
Én is ilyen voltam régen. Nem szerettem megosztani másokkal saját kreációimat.
Valóban önzőség. Azt akartam, hogy ÉN arassak le minden babért.
Azóta rájöttem, hogy azért az sem olyan rossz, ha elárulom a titkot, majd azt hallom vissza, hogy : Képzeld milyen sikert arattam a sajtos húsoddal!:)
Igen, kicsit önzőnek tűnik.De azt is valljuk be, hogy dagad a keblünk, ha valaki elkéri az általunk készített finomság receptjét.Én szívesen odadadom, max hozzáteszem, mint Rodolfó, hogy "vigyázat, csalok!"...:)
Szerintem hajszálra pontos mennyiségű alapanyagokból sem tud két nő egyformát alkotni.
mindenki beleviszi egy kicsit a lelkét is, és hát a lelkünk sem egyforma, hát még a fizikai tényezők, amik
esetenként eltérhetnek.
alapanyag minőség, sütő minősége... és sorolhatnám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!