Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Buszon, metrón, villamoson,...

Buszon, metrón, villamoson, orvosi váróban stb. a mindenáron beszélgetni akaró nagyikat hogy reagáljátok le?

Figyelt kérdés

Nem igazán tudom melyik témakörbe illik, de itt jön a legtöbb értelmes válasz.

Múltkor pl orvosnál egy mami már messziről mereszti rám a szemét, mondom ha 3 méternél közelebb megyek ennek be nem fog állni a szája. (Érdekes mód senki nem ült ezen a hatótávon belül). És lőn, csak annyi időre mentem a közelébe, hogy a fogasra rakjam a pulcsimat és máris támadott. Nekiállt fecsegni minden hülyeségről, amihez nem hogy hozzászólni nem tudtam, de rohadtul nem is érdekelt. Onnantól kezdve már jött utánam, mászott bele a képembe.

Próbáltam mindent ami az eszembe jutott, néztem elfelé, dudorásztam, nem válaszoltam neki, de a világért abba nem hagyta volna. Mp3 sajnos nem volt nálam. Így ültem végig több mint egy órát, a végére már a falat kapartam volna.

Van ez ellen valakinek valami tuti trükkje?

Sajnos gyakran betalálnak buszon is, olyan is volt már, hogy egy mamika miután leült mellém se szó, se beszéd kihúzta a fülhallgatómat, mert neki feltétlenül el kell újságolni egy vadidegennek, hogy a kis Marcika unokája, már egyedül sz@rik.

2012. máj. 28. 20:21
 1/9 anonim ***** válasza:
71%
Én meghallgatom amit mondanak.Majd ha te is idős leszel,és nem tudsz otthon szólni senkinek mert egyedül vagy,megnézném te milyen leszel...
2012. máj. 28. 20:25
 2/9 anonim ***** válasza:
78%

Hát megértelek, mert én is utálom ezeket, teljesen ki tudok akadni. Főleg mikor kérdéseket is tesznek fel. Érdekes az én nagymamám 80 éves de soha nem ilyen, mondjuk biztos azért mert velünk él, így soha nem unatkozik. Ezek az idősek unatkoznak, egyedül vannak, valakinek ki kell beszélniük magukat. A szomszéd néni multkor elkapott a kapuban hogy jajj kedveském hát látom fázol (nem volt rajtam kabát és erős szél volt), mondtam hogy igen már mentem volna tovább és erre elkezdett darálni. Akárhányszor közbe szóltam, hogy jólvan már mennék, tovább lökte a rizsát meg kérlelte hogy jajj csak még ezt a sztorit hagy mondja el. Munka után zseniális volt másfél órát a kapuban állni, utána is csak meguntam mert borzalmasan elöntötte a szar az agyam és otthagytam se szó se beszéd.

Nincs rá taktika szerintem. Ha nem figyelsz oda akkor is mondják. Mondjuk jól leüvölteni őket lehetne, de kinek van hozzá szive/mersze?

2012. máj. 28. 20:26
 3/9 anonim ***** válasza:
62%
Gondolom magányosak. Párat válaszolok, abba nem halok bele, aztán abbahagyják. Vagy csak mondja, hát istenem, gondolom másnak nem tudja. Azt az 1 órát kibírom.
 4/9 anonim ***** válasza:
58%
hát úgy tűnik már minden trükköt bevetettél,én is ezeket tanácsoltam volna pedig, hogy félrenézés stb...dehát valahogy azért kibírja az ember, nem is feltétlenül muszáj válaszolnod, legalább ő örül hogy beszélhet valakinek :)
 5/9 anonim ***** válasza:
68%
Szegény :D Hát, annyit tudsz csinálni hogy elülsz onnan. Gondolom lány vagy, ezért ragadnak rád. Ne ülj a közelükbe. Ne válaszolj. Ha rázendítenek menj ki wc-be és mikor visszajössz ülj át máshova. Én ilyen érdektelen bunkó fejet tudok ilyenkor vágni így hanyagolnak:) Hát, nem irigyellek de valamikor meg még jól jöhetnek..
2012. máj. 28. 20:28
 6/9 anonim ***** válasza:
77%

Ismerős helyzet.Én mindig hordok magamnál Mp3-at és befordulok a fal felé a buszokon,meg a metrón.Egyszer volt a vonaton,amikor sokat kellett utazni,hogy felszállt egy öreg bácsika,aki mindenkinek nyomatta órákon keresztül.6 óra volt még hátra az útból.És persze,hogy a többiek leszálltak,akikhez eddig beszélt,csak én maradtam vele egyedül a fülkében.A maradék időben úgy tettem,mintha aludnék és hallgattam a zenét,mert nem bírtam volna.Láttam rajta,hogy keresi a tekintetem,amikor egy percre kinyitottam a szemem,már nyitotta is ki a száját,hogy belekezdjen a soha véget nem érő mondanivalójába,de akkor gyorsan befordultam a fal felé és szerencsére nem kellett azt hallgatnom.

Amúgy én is sokat vagyok egyedül és emiatt megértem őket,ebbe tényleg bele lehet bolondulni egy idő után.De attól még nem bírom én sem elviselni,mert számomra semmi érdekeset nem mondanak.Egyoldalú a beszélgetés,mert csak róluk szól,én nem tudok szóhoz jutni és nem vagyok az az erőszakos fajta,hogy közbevágjak,így jobb,ha el sem kezdem velük.

2012. máj. 28. 20:35
 7/9 anonim ***** válasza:
77%

Én ilyen időssel még nem találkoztam, kifejezetten rosszindulatúval viszont igen. Azokkal általában makacs vagyok és igenis elmondom nekik a saját véleményemet, hogy szerintem nincs igazuk. :) Ezt nem annyira szeretik!

Egyébként általában kifejezetten aranyos nénikkel, bácsikkal hoz össze a sors. Legutóbb a könyvtárban találkoztam egy már menni alig tudó bácsival. Vártam az egyik könyvtáros nőt, amikor ő mellém telepedett egy tucat könnyvvel és kérdezett valamit majd beszélgetésbe elegyedtünk. Ő is sugárzott, nevetett jókat, látszott, hogy örül, hogy valaki kedvesen szól hozzá, én is örültem a beszélgetésnek, gyorsabban telt az idő, intelligens, jófej bácsi volt. Többnyire ilyen idősekkel szoktam összefutni, akik beszélgetést kezdeményeznek!

Amúgy ha valaki nagyon erőltetné, akkor két mondata között elmondanám, hogy elnézést, de nincs kedvem beszélgetni, avagy sietek és megyek tovább.

2012. máj. 28. 20:35
 8/9 anonim ***** válasza:
90%
Az 5-ös vagyok. Hát az orvosnál nagyon vérmes öreg lányok vannak sajnos. Beelőznek, szitkozódnak amit részben meg is tudok érteni részben nem. A buszon,metrón stb még rosszabb. Úgy furakodnak még ha üres is a busz hogy ihaj.. De pl akadtam már össze rendes idősekkel, akikkel elbeszélgettünk pl kajákról, filmekről, sorozatokról stb. Kivel mi van (bár volt hogy én életemben nem láttam még de ő valahonnan ismerte a mittoménkimet). Velük nincs gond. De pl a múltkor felszállt a buszra egy idős,menni alig tudó néni. Volt egy csomó hely a buszon de az egyik srác nem figyelt így a táskáját a mellette lévő üres helyre pont akkor vágta le mikor a néni megközelítette. Ne tudjátok meg mit végig nem hallgatott a busz utassága. Majd egy középkorú emberke rászólt és abbahagyta hogy "a mai fiatalok mekkora szemetek, bezzeg régen.." Szóval kedves első, tényleg nem kell általánosítani de azért őket sem kell félteni. Meg a pletykás néniket sem kedvelem.. Mikor elkezdik hogy bezzeg a julcsa új TVt vett, minek az már neki.. Na azoktól menekülök..
2012. máj. 28. 20:46
 9/9 A kérdező kommentje:

Fiú vagyok amúgy, ráadásul szerintem nincs is annyira szimpatikus képem.

Egyébként megértem én, hogy beszélgetni szeretnek az idősek is, pláne ha már egyedül vannak. De ezek a nénik nem beszélgetni akarnak, hanem a saját hangjukat hallani, és ehhez úgy néz ki vadidegeneket néznek ki szenvedő alanynak.

Pedig összejárhatnának akár a többi környékbeli időssel is, szomszédokkal, miegymás, ház elé leülni a padra és egész nap pletykálni. Az ég világon senkit nem zavarna.

2012. máj. 28. 21:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!