Pénbehajtási ötletek érdekelnének. Kölcsönadtam, de bujkál, hazudozik az illető. Milyen jó módszerek vannak rá?
Nem jó kölcsönadni, előfordulhat, hogy megüti az ember a bokáját. Pláne, ha rendes, jóhiszemű vagy.
Egyszer én is kisegítettem, sok évvel ezelőtt kollégámat. Ráadásul jó volt vele a kapcsolatom. A pénz kb. negyedét vissza is kaptam. Csakhogy ő felmondott a munkahelyen és nem tudtam utolérni, mert valahol albérletben lakott és mobilja sem volt. Csak ő tudott híni valahonnan, hogy találkozzunk itt és ekkor, hogy visszaadja a pénzt. Aztán persze nem jött el, ilyen-olyan okokból. Felkerestem az iskolában, ahol továbbtanult és számon kértem. Szinte megrémült, mikor meglátott. Pofátlanul meg is kérdezte, "Miért, olyan sürgős nekem az a pénz?" Nem, mondtam csak az enyém, és vissza akarom kapni. Ígérgetések továbbra is, majd írtam a családjának vidékre / mert az a címe megvolt /, hogy ugyan szóljanak már a lányuknak, hogy fizesse ki az x ft. tartozását. Erre jött a sértődött válasz, de ugyanakkor beijedt, mert árulkodtam, és végül kis részletekben, de visszakaptam a pénzem.
Ja, és még papírt is írtunk. Sajnos, az se garancia.
Legjobb lenne neked is a hozzátartozóival felvenni a kapcsolatot, talán "beszélnek a fejével".
Ha van autója, akkor kicsit kezelésbe venném.
Esetleg feladhatnál társkereső hirdetést is névvel, fényképpel, mobilszámmal. Kifejezetten vicces lehet, ha melegeknek szóló oldalon hirdeted.
A címét meg lehetne adni mindenféle ügynöknek.
A hirdetést pedig csak okosan, proxyval :)
A legtöbb pénzbehajtó cég úgy dolgozik, hogy nem hagyja nyugodni az adóst, valamint azt használja ki, hogy ez egy stigma. Példa: 10 percenként keresik telefonon, ha felveszi azt mantrázzák, fizess,fizess... Ha van munkahelye, akkor ott nagy nyilvánosság előtt szembesíteni azzal, hogy tartozik. Családi ünnepeken szintén bekopogtat. Reggel amikor munkába indul, már várja valaki az utcán, és ott sem hagyja békén.
Ezek a pénzbehajtó cégek sem verhetnek meg senkit, mégis be tudják hajtani a 90%t a tartozásoknak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!