Csáth Gézához hasonló írok érdekelnének, tudnál mondani pár szerzőt?
Szerintem Franz Kafka írásai is elég durvák. pl A büntetőgyarmaton: [link]
A mek-en egy csomót elolvashatsz.
Joseph Conrad - A sötétség mélyén
Szerintem ez is keméyn, kisregény, fent van a mek-en ez is, engem emlékeztetett Csáthra.
hm. nem ugrik be több pont olyan, inkább a viccesebb, de komoly tartalommal bíró műveket szeretem, pl Örkény egyperceseit, meg Boris Vian - Blues egy fekete macskáért c. novelláskötetét ajánlanám. De ezek nem olyan betegek, mint Csáth.
Második vagyok. Én is úgy vagyok vele, hogy a hülye könyvekkel a jó, úgyhogy akkor bátrabban ajánlom Boris Viant, a Blues egy fekete macskáért mellett olvasd el a Piros fű című regényét. Aztán Mihail Bulgakov - A mester és margarita.
Murakami Haruki - Kafka a tengerparton, Keményre főtt csodaország.
Aztán Nagy Gergely - Angst.
Még engem a 22-es csapdája is irgalmatlanul földhöz vágott. Na az még olyan hogy ihaj. Verhetetlen abszurd humor mellett véresen komoly.
Van kedvenc könyved, Kérdező?
Csáth Géza-A sebész. Sajnos eddig nem igazan tudtam azokat a könyveket elolvasni ami engem érdekelt volna, mert a suliban kellet olvasni egy csomót, és végre befejeztem es most szabad vagyok:P
A novellákat valamiért előnybe részesítem. Van egy pár Esterházy Péter mű amit mar könyv nélkül tudok és meg mindig szeretem olvasni őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!