Van köztetek olyan, akit nem zavar a dohányzás
párkapcsolatban?
egy kapcsolatban nem feltétlen zavarna, fiatal vagyok még, 21, de megpróbálnám leszoktatni mindenképpen. én max bulikban szívok el 1-2 szálat, ami évi szinten jelent 2-3 dobozt. szóval nem vagyok cigis. ha pedig komolyabbra tervezném vele az életemet, család szinten, akkor biztos vagyok benne, h egy bizonyos pont után válaszút elé állítanám. soha nem lennék a felesége egy dohányosnak. persze, hogy majd a miatt kelljen aggódnom, hogy majd a gyerekünk egyszer elveszíti az apját, mert az belehal a tüdőrákba. meg ne szoktassa már rá. kösz, kihagynám.
2012. máj. 28. 12:25
12/22 A kérdező kommentje:
11 Ezt meg tudom érteni,hogy valaki azért szoktatja le a párját,mert félti.Nekem csak az előítéletekkel van bajom,hogy sokan írták,hogy akinek meglátják a cigit a kezében,az már felejtős,mint párkapcsolat.Lehet az akármilyen jó ember,akármilyen okos,kitartó,akaraterős,akkor is elítélik.Pedig lehet,hogy épp tervezi a leszokást,de ha valaki már elkerüli azért,mert meglátott egy szál cigit a kezében,akkor lehet,hogy nagyon sokat veszíthet ezzel.És egy ilyen butaság miatt,hogy cigizik.
Nem, persze, hogy nem így értettem. Nyilván jobban örülök, ha nem dohányzik, mint ha kiderül róla, hogy mégis, de ettől még nem ítélem el. De ettől függetlenül tényleg igyekszem leszoktatni.
2012. máj. 28. 13:11
14/22 A kérdező kommentje:
Engem sem zavar, bár persze dohányzom, így mókás is volna, ha zavarna.
Az zavar csak, hogy manapság annyira kampányolnak a cigi ellen, hogy a "dohányzó" kifejezés mára már szinte szitokszóvá vált. Ha valaki azt akarja bizonygatni, hogy ő jó, megbízható ember, azt mondja, nem dohányzik. Ez azért zavaró, mert nem gondolnám, hogy rosszabb ember vagyok attól, hogy rágyújtok időnként. Viszont mindenfélét megkap az ember. Ha a kolléganőmmel kimegyek rágyújtani, mindenki ki van borulva, hogy nem dolgozunk. Az persze nem tűnik fel, hogy kint is a munkáról beszélünk, akkor meg nem tökmindegy, hogy a gép előtt tesszük vagy kinn a dohányzóban? Persze ez nem számít, mi vagyunk a szemét lógósok. És senkinek nem jut eszébe, hogy esetleg alaptalan vádakkal illetnek, mert a dohányzóra azt mondhat mindenki büntetlenül, amit akar.
2012. máj. 28. 15:25
Nálunk is ez van a párom dohányzik én nem,4 éve vagyunk együtt még sose volt ebből konfliktus.A lakásban nem gyújt rá,kimegy az ekélyre(télen is),ennyi.Szerintem megette a fene azt a párkapcsolatot ami ezen múlik...
30/Nő
2012. máj. 30. 07:44
17/22 A kérdező kommentje:
15 Lehet,a dohányzás csak egy kifogás arra,hogy szívják a véretek.Meg amúgy mindenre.Ha dohányoznék most,nem tudom,mit csinálnék,komolyan mondom,nem mernék az utcán se rágyújtani,mer attól tartanék,hogy belém köt valami paraszt.Sajnos régebben ez már nem egyszer megtörtént.
16 Ez milyen igaz:)
16-os vagyok.Ne is mondd!Például,ha bevallod,hogy dohányzol szinte lehetetlen albérletet is találni...Ezzel nekünk is volt kálváriánk,mert ugye mint mondtam, a párom dohányzik,de senki nem akarta elhinni,hogy tényleg nem fog benn rágyújtani(már csak miattam se) és ezért is ragaszkodtunk az erkélyhez mindenáron...Rögtön úgy néztek ránk mit valami lepra prolikra...Amúgy meg a legtöbb lakástüzet, amiről annyit hallani se a "rendes" cigisek okozzák,hanem az alkoholisták akik beb@szva rágyújtanak aztán elalsznak az ágyban!Nevetséges az egész régen mindenhol lehetett cigizni és működött a világ úgy is!Ez is csak egy jó ok az emberek 2 pártra szaktására,meg egymásra uszitására!
2012. máj. 30. 18:34
19/22 A kérdező kommentje:
Hát igen.Már lassan a cigi tehet a tüdőrákok 90%-ról.Ha az utca másik felén rágyújt valaki,menekülni kell,mert azonnal rákot kapsz.Már lassan el fogunk jutni odáig,hogy a cigi tehet a 1,2 és majd lehet,hogy a 3 világháború kitöréséről is:DDe az a baj,hogy a birkák ellen nem igazán lehet mit tenni.Most ezt kell követni,mindenki az egészséges életmódot majmolja,amikor lehet,hogy azonkívül,hogy antidohányos,egy két embernek köze sincs hozzá,csak nagy a szája.A dohányzás meg nem annyira káros,mint amilyen nagy dobra verik.Nekem a cigi még simán belefér.5 évig dohányoztam és nem lett semmi bajom,levegőt is kapok.:)Sőt,van,aki 30-40 évis dohányzik és tök jól van,egyéntől függ.60 éves bácsikákat láttam cigivel a kezükben.Még egyet ismerek is,ő 86 éves és több tíz évig dohányzott.Makk egészséges.Akinek nem érzékeny a szervezete,az miért nem szívhatná?Az nem árt magának.
Nálunk a családban a Nagypapám dohányzott csak,de élt 86 évig.És semmi baja nem volt a tüdejének.Ja és ebből a 86-ból kb 70 évet dohányzott:-)
2012. máj. 30. 20:11
Kapcsolódó kérdések: