Mi CPg teljes neve?

Figyelt kérdés
Lehet, hogy nem jó helyen érdeklődöm, de valaki elmondhatná mi is volt a CPg... Láttam a két dokumentum filmet, olvastam a Wiki-t, minden oldalt megnéztem, de azt mondják, hogy a CPg a Come on Punk group-nak a rövidítése. Viszont többen is az ismeretségi körömből (30-40 éves emberek, akik ebben éltek) váltig állítják, hogy Cigány Pusztító Gépezet/Galeri/Gárda stb. volt a nevük. A dokumentumok ezt teljesen megcáfolják és a logika is ellene szól, de ha mégis bárki tudna mellette értelmes évekkel szólni, esetleg "bizonyítékokkal" (dalszöveg, plakát, vagy bármi) alátámasztani, akkor közelebb jutnánk az igazsághoz. Remélem tudtok segíteni...:D

2012. máj. 16. 16:15
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
25%
Én a 80-as években punk zenét is hallgattam,fekete lyukba jártam szórakozni.A Coitus punk Group -megnevezést később adták,mert a Cigány Pusztító Galeri -t már nem merték felvállalni.Pedig ez volt az eredeti nevük.Lehet ezt szépíteni,félremagyarázni,de a CPG -t anno mindenki tudta,hogy mit jelent.
2022. máj. 22. 16:06
 12/14 anonim ***** válasza:
11: És ugyan miért lett volna Cigány Pusztító Galeri a nevük, amikor egy deka rasszista dalszövegük nem volt?
2022. máj. 22. 16:41
 13/14 anonim ***** válasza:
75%
Én úgy tudom,hogy börtönbe is kerültek egy koncertjük után.
2022. máj. 22. 18:58
 14/14 anonim ***** válasza:
13: És? Az izgatásért volt, amiért keményen szidták a rendszert és lázadtak ellene.
2022. máj. 22. 19:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!