Mi CPg teljes neve?

Figyelt kérdés
Lehet, hogy nem jó helyen érdeklődöm, de valaki elmondhatná mi is volt a CPg... Láttam a két dokumentum filmet, olvastam a Wiki-t, minden oldalt megnéztem, de azt mondják, hogy a CPg a Come on Punk group-nak a rövidítése. Viszont többen is az ismeretségi körömből (30-40 éves emberek, akik ebben éltek) váltig állítják, hogy Cigány Pusztító Gépezet/Galeri/Gárda stb. volt a nevük. A dokumentumok ezt teljesen megcáfolják és a logika is ellene szól, de ha mégis bárki tudna mellette értelmes évekkel szólni, esetleg "bizonyítékokkal" (dalszöveg, plakát, vagy bármi) alátámasztani, akkor közelebb jutnánk az igazsághoz. Remélem tudtok segíteni...:D

2012. máj. 16. 16:15
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
2012. máj. 16. 16:23
 2/14 anonim ***** válasza:
én úgytudom, hogy come on punk groups. és miért lenne cigánypusztító gépzet? ők maguk és a szövegeik se voltak ilyenek
2012. máj. 16. 17:34
 3/14 anonim ***** válasza:

Come on Punk group volt, mert azt hitték, hogy a come on-t egybe írják, utána Coitus Punk groupnak nevezték át.

Valami olyasmit hallottam, hogy tényleg egyes emberek cigány pusztító gépezetnek meg gárdának, stb-nek hívták, de vagy csak hülyeségből vagy tudatlanságból.

2012. máj. 16. 18:44
 4/14 anonim ***** válasza:
59%
*Coitus Punk groupra.
2012. máj. 16. 18:45
 5/14 anonim ***** válasza:

Nézd meg a Pol Pot megye punkjai című filmet, ott a tagok is elmondják, hogy minek a rövidítése (amúgy igen, a wikin jól írják).

Ettől függetlenül sokan tudják tévesen.

2012. máj. 16. 20:26
 6/14 anonim ***** válasza:
71%

Jól mondják az ismerőseid CigányPusztítóGaleri volt a nevük. Miután népszerűek lettek, hogy felkarolhassák őket, elkezdték tagadni a múltat, a nevüket megváltoztatták, a rasszista számaikat ráfogták a Mosolyra. Nevetséges, nem volt olyan rég, hogy ne emlékeznénk rá!!!

Amikor filmet csináltak róluk, az már a kozmetikázott verzió volt, az eredeti szövegért/mentalitásért max börtönt kaptak volna akkoriban. Eladták magukat, a sors fintora, hogy semmit nem kaptak a lelkükért.

2012. máj. 16. 23:57
 7/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, de mint írtam: láttam a filmeket és olvastam a wikit!!! Viszont az utolsó kommentelő véleménye már érdekesebb. esetleg valami konkrétummal alátudnád támasztani? Vagy logikai alapon, mondjuk miért nem buktatta le őket a MosOI, vagy akár egy mai újságíró? Vagy a Filmmúzeum miért adta volna ehhez a nevét? Ilyesmik...
2012. máj. 17. 07:00
 8/14 anonim ***** válasza:
70%

Nekem nem kell ehhez dokumentum. Csak előkaparom a padlásról a CPG kazimat, leporolom a kazis magnót, és meghallgatom a "lángszóró az egyetlen fegyver mivel nyerhetek, kiirtunk mi minden cigányt, felnőttet és gyereket..."

Ehhez nem sok csatorna/rendező/előadó adja a nevét, pedig ez volt.

2012. máj. 17. 09:48
 9/14 A kérdező kommentje:
Úgy tudom ez egy MOSoi szám... legalábbis ők magukra vállalták...
2012. máj. 17. 13:27
 10/14 anonim ***** válasza:

A 6-os és 8-as akkora baromsagokat ír, mint hat ház.

A dokumentumfilmben elhangzik, hogy Szántó Gábor a Bőrfejűek c. könyvében húzta rájuk ezt a kamut, a valótlan név mellett pluszban egy nemlétező versszak beidézésével. Nekem is volt "szerencsém" a könyvhöz.

2022. máj. 5. 06:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!