Nem sok könyvet olvastam életemben, tudnátok ajánlani nekem olyan regényeket, amelyek alapművek, hogy "ezt muszáj elolvasni"?
Jokai: Aranyember,Kafka:Atvaltozas.
Madach:Ember tragediaja.Shakespeare:Romeo es Julia.
Ken Follet:A katedralis
Charlotte Bronte: Jane Eyre.
Kosztolanyi: Edes Anna
Mikszath: Beszterce ostroma
Camus:Kozony
dosztojevszkij: Bun es bunhodes
Arthur Golden:Egy gesa emlekiratai
Rohinton Mistry: India,India
Muller Peter: oromkonyv
Oho: Bizalom
Paulo Coelho: A feny harcosa, 11 perc
Miam Miam: Selyemcukor
Dan Brown: Angyalok es demonok', Da-Vinci kod
Tisza Kata: Revans, Magyar pszicho
Szabo Magdolna: Mondjak meg Zsofikanak. Abigel
Kodolanyi Janos : Boldog Margit.
Dumas: Monte Christo grofja.
Jókai Anna: Ne féljetek!
Thomas Mann: Halál Velencében; József és testvérei; Elcserélt fejek
Bulgakov: Mester és Margarita
Alekszandr Grín: Hullámfutó
Simone de Beauvoir: Minden ember halandó
Isaac Bashevich Singer: A vezeklő
1001 könyv, amit el kell olvasnod, mielőtt meghalsz
ez egy könyv, de a lista a neten is fenn van, a világ szinte összes műve benne van, ami "muszáj"
en 13 evesen Stendhal-t olvastam.....es teljes mertekben lekotott. A gimiben kotelezokent ujraolvasva is tetszett, es az hogy melyebb ertelme is van.Pl tele van szimbolumokkal.Bar lehet en voltam koraerett.
mindenesetre aki azt irta h ne Dosztojevszkijjel kezdd, azzal egyetertek. de sztem Shakespearrel nyugodtan kezdhetsz, a ponyvaregenyek nem novelik se a szokincset az embernek. Sem az alapmuveltseget.
egyebkent jo lenne mellekesen tudni az eletkorod es h miota nem volt komolyabb konyv a kezedbe.....:)
de kezdhetsz Daniell Steal Gyuru cimu konyvevel, vagy Stephen King Carrie-jevel is , Dean Kontz konyvein at Agatha Christie krimijeiig, ha mar a fentebb javasoltjaim es masok altal javasolt klasszikusok tul nagyfalatok lennenek kezdesre...de sztem meg elhatarozottsag kerdese...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!