Milyen ókori görög és római regényeket, írásokat ajánlotok?
Görög irodalomból nem ismerek sok művet, de Platón: Állam c. könyvét érdemes elolvasni! Fantasztikus:)
Római irodalmat én eredetiben olvastam, ezért nem tudom, hogy a magyar fordítások milyenek. Livius: Ab urbe condita c. művében vannak leírva a pún háborúk, és a köztársaság kora. Nagyon olvasmányos, és élvezhető. Ha a politika érdekel, akkor Tacitus: Annales (eredi címe: Ab excessu divi Augusti) című művét ajánlom. Tacitus folytatta Livius könyveit. Ő a császárokról irt, és ő az egyetlen hiteles történetíró abból a korból. Ő az egyik nagy kedvencem! Iulius Caesar leírása a gall háborúkról a De bello gallico című könyvében van. Engem ez a mű nem fogott meg, persze vannak benne érdekes részek, pl. gall vallás, istenvilág összehasonlítása a rómaival. Akitől még érdemes olvasni, ő Cicero. Catilina elleni vádbeszéde tökéletes! Nem tudom, a mitológia érdekel-e Téged. Ha igen, akkor ajánlom Vergilius: Aeneis-t és Ovidius: Metamorphoses-t. Költők között is vannak igazán jók, én nagyon kedvelem Horatiust.
Örülök, ha segítettem!
17/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!