Normális, hogy ennyire félek az új iskolátol? (többi lent)
Kilencedikes vagyok,és szeptembertől,új suliba fogok járni (közép iskola).Alapvetőn,idegen társaságba félénk,visszahúzódó lány vagyok,barátok mellett meg igencsak nagyszűjú,vidám,nevetgélő inkább. Nemsokára lesz a beiratkozás,és már attol is nagyon-nagyon félek.Főleg az idősebbektől ,h be fognak szólni,h "bántani" fognak.
Idedgenekkel még nagyon beszélni se tudok..Nagyon izgulok mindenféle hülyeség előtt,ha társaságba kell menni..Már olyannyira,h gyarkan fáj a hasam is.
Mit tegyek,h ne félje ennyire?:(
Én is ilyen vagyok. :))
Na jó, annyira nem mulatságos, de én pl most egy új munkahelyen vagyok, ahol én vagyok az "új", és a kollégák nem nagyon segítőkészek, meg nem is nagyon foglalkoznak velem, de őszintén szólva nem is érdekel. :D
Csak annyit akarok ezzel mondani, hogy az életben rengeteg új hely lesz még, ahová be kell illeszkedned majd.
A nagyobbak miért "bántanának"? A felsőbb tagozatosok úgysem tudják, hogy új vagy, mivel minden szeptemberben jönnek új diákok, főleg ugyebár a frissek, akik megkezdik a középiskolát, azokon kívül, akik máshonnan jönnek át.
Úgysem fogják leszűrni, hogy új vagy, hisz nincs rádírva, arca meg tuti, hogy nem ismernek mindenkit. :)
Azt is gondolhatják, hogy elsős vagy.
De meg akkor is, mi lenne, ha tudnák? :) Biztos vagyok benne, hogy ezért senkit nem bántanak.
Egyedül az osztályodnak leszel új, de max egy hét, nagyon max 2, míg megszoknak, és beolvadsz a társaságba.
Ahogy az előző válaszoló is írta, mosolyognod kell, barátkozni, mert pont akkor fognak furcsán nézni rád, ha visszahúzódol. Mondom ezt én, aki szintén ilyen, de erősnek kell lenni! :)
Meg szeptember még messze van!!! Hé, most jön a nyár!!! Törődj a nyárral!
Meg ki is nyomozhatnád, hogy kik lesznek az új osztálytársaid, és akár facebookon, egy-két szimpatikusabbnak írhatnál is, hogy szeptembertől oda fogsz járni, és mi lenne, ha találkoznátok a nyáron, vagy ha nem is, akkor is pár levelet váltani, és szeptemberben már tudni fogod, kihez menj oda. :)
NE görcsölj! Szuper nyarat neked! :))
fú köszi szépen a válaszokat,holnap lesz a beiratkozás, megpróbálok résen lenni,és kiszúrnih, ki lesz az én osztályomban!
Remélem átvészelem majd ezt az időszakot,megpróbálok nem rágörcsöli és neked is szép nyarat ! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!