Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Ti barátkoznátok ilyen személl...

Ti barátkoznátok ilyen személlyel?

Figyelt kérdés
Szóval sok ismerősöm már nem is beszél vele, mert annyira elvan foglalva az evangéliummal, hogy pl. kávézásra is magával viszi, időnként beleolvas közbe, de azt állítja, hogy nem vallásos. Mindig amikor összefutunk, akkor egy jóideig a Jézusról beszél. Keresztény a vallása amúgy, és sokszor állítja, hogy beszélget Jézussal úgy mint egy személlyel. Én nem régóta ismerem, szoktam beszélgetni is vele, de a többiek kezdenek eltávolodtak tőle. Nincs vele bajom, de szerintem túlzásba viszi ezt az egészet, pedig én is egy bizonyos átlagos mértékig vallásos vagyok. Ti mit tennétek a helyemben? Folytatnátok ezt a barátkozást? Vagy esetleg? Tanácsokat várok. Köszönöm.

2012. máj. 8. 15:27
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Mondd neki, hogy beszéljen másról, biztos megérti. Vallástól függetlenül, sok embert meg lehet győzni, hogy ne beszéljen mindig ugyanarról, van, akinek fel sem tűnik, mennyire beleéli magát egy-egy dologba. Ha feltetted ezt a kérdést, biztos valamennyire megvan Benned a késztetés, hogy barátkozz vele. kevésbé kellene mások véleményére hallgatni talán, de azért tudom, hogy ez nehéz. Kérdezd meg tőle, hogy csak az utóbbi időben éli-e bele magát ebbe a dologba, mert lehet, hogy valami tragédia érte, vagy ilyesmi. Sokan ilyenkor fordulnak a vallás felé, vagy lesznek mélyebben követői annak. Ha van közös témátok, mert valamiért nyilván oka van, hogy barátkoznia akarsz vele, akkor vesd be ezt. Ha tudtok közösen csinálni dolgokat, akkor csináljátok azokat. Ha mások szóvá teszik mindezt: mondd azt nekik, hogy velük lógnál, ha ők is pl. ugyanazt a zenét szeretnék, stb.

Amúgy: "és sokszor állítja, hogy beszélget Jézussal úgy mint egy személlyel." Most komolyan kérdezem, nem gúnyolódom: nem lehet, hogy komolyan pszichiátriai betegsége van, és hangokat hall? Nem akarok önjelölt pszichológussá előlépni, de kiderül, hogy tényleg azért fordult a valláshoz, mert valami komoly dolog történt az életében, és tinédzser, vagy kicsit idősebb, és hangokat hall, akár tudathasadásos skizofrén is lehet. De nem ijesztgetek senkit, és NEM értek hozzá.

2012. máj. 13. 15:59
 12/12 A kérdező kommentje:
Hát annyit mondott, hogy tizenévesen a Biblián keresztül megismerte Jézust, és azóta szoktak személyesen találkozgatni meg ilyenek. Sőt beszéltek is már. Nekem ez a fura nagyon. Szóval lehet, hogy mondasz valamit, szerintem fanatikusság ez az egész. Elejében lehet vele beszélni, utána fogja magát leül valahova, előveszi az evangéliumot, és elkezd olvasni. És eléggé szokatlan még nekem.
2012. máj. 14. 01:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!