Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Ti barátkoznátok ilyen személl...

Ti barátkoznátok ilyen személlyel?

Figyelt kérdés
Szóval sok ismerősöm már nem is beszél vele, mert annyira elvan foglalva az evangéliummal, hogy pl. kávézásra is magával viszi, időnként beleolvas közbe, de azt állítja, hogy nem vallásos. Mindig amikor összefutunk, akkor egy jóideig a Jézusról beszél. Keresztény a vallása amúgy, és sokszor állítja, hogy beszélget Jézussal úgy mint egy személlyel. Én nem régóta ismerem, szoktam beszélgetni is vele, de a többiek kezdenek eltávolodtak tőle. Nincs vele bajom, de szerintem túlzásba viszi ezt az egészet, pedig én is egy bizonyos átlagos mértékig vallásos vagyok. Ti mit tennétek a helyemben? Folytatnátok ezt a barátkozást? Vagy esetleg? Tanácsokat várok. Köszönöm.

2012. máj. 8. 15:27
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
58%
Bekattant, hagynám a fenébe.
2012. máj. 8. 15:37
 2/12 anonim ***** válasza:
74%
Alapból nem barátkoznék ilyen emberrel. Egy barátnőm bátyja is ilyen, szerencsére ritkán látom.
2012. máj. 8. 15:51
 3/12 anonim ***** válasza:
Nem hitgyülekezetes?
2012. máj. 8. 15:56
 4/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat!
2012. máj. 8. 15:56
 5/12 anonim ***** válasza:
Vonatkoztassunk el a vallástól: az a bajod vele, és azért távolodnak el tőle sokan, mert lett egy téma, ami annyira a vesszőparipájává vált, hogy túl sokat beszél róla? Ha ez a téma mondjuk a foci lenne (vagy bármi, ami téged nem érdekel), akkor is azt fontolgatnád, hogy nem barátkozol vele többé?
2012. máj. 8. 18:59
 6/12 anonim ***** válasza:
Amíg normális, nem agresszív, nem akarja rád erőltetni, barátkozz csak vele. Nekem is van olyan barátom, aki órákig képes olyasmiről beszélni, ami engem elképesztő mértékben nem érdekel. Mégis a barátom.
2012. máj. 8. 19:00
 7/12 A kérdező kommentje:
Focit is ugyanúgy unnám szerintem. Csak hát engem néznek furának, hogy ilyennel barátkozom, lehet hogy túl sokat hallgatok más véleményére.
2012. máj. 8. 19:27
 8/12 anonim ***** válasza:

Ha a halálról beszélne, azt jobban szeretnéd?

Hozz fel te témát.

2012. máj. 13. 14:34
 9/12 anonim ***** válasza:

Átlagos mértékű vallásosság nincs. Vagy vallásos vagy, és hiszel, vagy vallástalan és hitetlen.

Sokszor csak hosszú évek alatt derül ki, hogy te melyikhez tartozol.

Lehet, hogy ez a személy rendkívül buzgó, de belül annyi hit sincs benne, mint egy grillezett csirkében.

Volt egy hitoktató ismerősöm. Minden nap a templomban lógott, járt hittanozni, és a világ legvallásosabb emberének tartotta magát. Aztán jött egy másik pap, aki nem volt megelégedve a munkájával, és kirakta a hitoktatásból. Persze a lány nagyon fel volt háborodva, és azóta sem jár misére. Ennek 3 éve. Szerinted mennyi hite volt ennek a hitoktatónak?

Szóval nem mindig a látszat a lényeg, és ilyen értelemben én is viszolygok a túlbuzgó emberektől. Ha úgy érzed, hogy ez téged zavar, akkor ritkíts a találkozásokon. Ha el tudod fogadni ilyennek, és az esetleges változásokat is, akkor maradj vele kapcsolatban.

2012. máj. 13. 14:42
 10/12 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm az eddigi válaszokat!
2012. máj. 13. 15:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!