Ennyire ismeretlen az emberek előtt a kontaktlencse?
Úgy olvastam hogy Magyarországon a '70-es években terjedt el a kontaktlencse.
Én nem használom régóta de azt előtte is tudtam hogy folyadékban kell tárolni és időnként cserélni kell.
Egyik haverom kérdezte hogy minek cserélni, mi baja lesz neki. Gondolom azt hitte hogy ez is jó évekig mint a szemüveg és elég cserélni akkor ha romlott a szemem.
Egy másik:
Meséltem neki hogy egy kis folyadékban van benne felbontás előtt is, erre kérdezi hogy akkor miért nem tárolom abba, minek vettem olyan nagy flakon folyadékot azokhoz a kis lencsékhez.
A főnököm meg kérdezte h este kiveszem e.
A kontaktlencséket nem szabad bennhagyni alváskor, már egy ideje van olyan amiben lehet aludni de így se ajánlott. Nem hiszem hogy a főnök az éjjelnappali lencsére gondolt.
A pikkelysömör se ritka (nem fertőző bőrbetegség) mégis megbámulnak, elhúzódnak mellőlem az emberek, mikor megyek ide-oda.
22/L
"Kiragadtál valamit a saját ki életedből, ami számodra napi rutin, így nyilván ismerős, unalmas dolog. És mindenkit leszólsz, aki számára meg EZ A KONKRÉT dolog nem az.
Ezt egyszerűen nem tudom felfogni.
Egy atomfizikusnak mindennapi dolog olyan matematikai képletekkel dolgozni, amikből egy sima földi halandó a + jelen kívül semmit nem ért... Akkor az ő szemében mindenki tudatlan, buta ember?
És ezt vég nélkül lehetne ragozni.."
Az hogy valaki atomfizikus az neki foglalkozása. Nekem nem az a foglalkozásom hogy kontaktlencsét hordok. :D
Mondok neked egy példát: Én férfi vagyok, ebből kifolyólag nem kell használnom se intimbetétet se tampont mégis tudom mire jó, pedig a reklámban csak annyit mondanak róla hogy felszívja a nedvességet és jól érzi magát a nő. Az nem mondják el hogy mikor használják. Hihetném azt is hogy vizelettartási problémára van.
A kérdés nem szemrehányás, csak kíváncsi voltam hogy mennyien vannak tisztába a dologgal.
Úgy vettem észre hogy sokaknak ez új keletű dolog pedig a köztudatban régóta él a kontaktlencse, csak nem tudják pontosan hogy hogy néz ki.
Én rövidlátó vagyok,és "sorstársaim" ismertették meg velem a kontaktlencsét. Van, aki váltakozva hordja a szemüveggel. Én személy szerint viszolygok a lencsehasználattól, macerásnak tartom, annak ellenére, hogy sokak szerint esztétikusabb és praktikusabb, mint a szemüveg.
Körültekintően kell bánni a lencsével, ahogy te is írod, de vannak olyanok, akik nem ügyelnek erre eléggé, mikor használják.
Hallottam már olyanokról, akik csapvízbe tették a lencsét, vagy szennyezett kézzel helyezték fel, és bizony komoly szemfertőzést kaptak! Volt, aki megvakult az egyik szemére. Volt már arra is példa, hogy nyugodtan bennhagyta alváskor, és csodálkozott, hogy begyulladt a szeme...
"Mindent nem, de egykét(szerintem alapvető) dolgot igen."
Jó, akkor te egy zseni voltál, mindenki más meg gyengeelméjű. Ezt akartad hallani, nem?
Az atomfizikus meg nem arra volt példa, hogy szerintem a kontaktlencséd foglalkozás (milyen sületlenség ezzel visszavágni!?), hanem arra akartam rámutatni, hogy attól még, hogy XY-nak természetes valami, nem biztos, hogy YZ-nek is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!