Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Ennyire ismeretlen az emberek...

Ennyire ismeretlen az emberek előtt a kontaktlencse?

Figyelt kérdés

Úgy olvastam hogy Magyarországon a '70-es években terjedt el a kontaktlencse.

Én nem használom régóta de azt előtte is tudtam hogy folyadékban kell tárolni és időnként cserélni kell.

Egyik haverom kérdezte hogy minek cserélni, mi baja lesz neki. Gondolom azt hitte hogy ez is jó évekig mint a szemüveg és elég cserélni akkor ha romlott a szemem.

Egy másik:

Meséltem neki hogy egy kis folyadékban van benne felbontás előtt is, erre kérdezi hogy akkor miért nem tárolom abba, minek vettem olyan nagy flakon folyadékot azokhoz a kis lencsékhez.

A főnököm meg kérdezte h este kiveszem e.

A kontaktlencséket nem szabad bennhagyni alváskor, már egy ideje van olyan amiben lehet aludni de így se ajánlott. Nem hiszem hogy a főnök az éjjelnappali lencsére gondolt.

2012. máj. 5. 12:24
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
*saját kis életedből
2012. máj. 5. 13:23
 12/20 anonim ***** válasza:
100%
Akinek nem kell hordania, az minek tanulná meg, hogyan kell használni? Semmi szüksége rá. Ez olyan, mintha egy cukorbeteg ember akadna ki azon, hogy az egészséges emberek nem tudják, hogyan kell az inzulint beadni.
2012. máj. 5. 13:42
 13/20 anonim ***** válasza:
Neked elmondta az orvos az ezzel kapcsolatos teendőket, vagy legyintettél és mondtad neki, hogy köszönöm, de pontosan tudom, hogy mit hogyan kell? Nem hiszem. Nekem se szemüvegem se kontaktlencsém, és nem is tudom, hogy kell használni. Mi szükségem lenne rá? Majd ha kelleni fog akkor az orvos majd fog tájékoztatni - ahogy Téged is tájékoztatott - de addig semmi szükség rá, hogy tudjam. Egy korábbi válaszoló példája nagyon találó, keresztanyum cukorbeteg és pontosan tudja, hogy mikor mennyi adag inzulint kell beadnia (pedig az a jelenlegi állapotától függően változik, tehát nem mindig ugyanazt az anyagot oltja be), de akinek nincs ilyen betegsége az nem tudja. Miért kéne tudnia? Pedig a cukorbetegség is elég gyakori dolog, én napi szinten találkozom ilyen betegekkel... Ezen nincs mit megbotránkozni, lényeg, hogy Te tudod hogyan használd, nem a főnöködnek kell tudnia, hogy mi van a Te kontaktlencséddel.
2012. máj. 5. 13:59
 14/20 anonim ***** válasza:
100%

A pikkelysömör se ritka (nem fertőző bőrbetegség) mégis megbámulnak, elhúzódnak mellőlem az emberek, mikor megyek ide-oda.

22/L

2012. máj. 5. 14:11
 15/20 A kérdező kommentje:

"Kiragadtál valamit a saját ki életedből, ami számodra napi rutin, így nyilván ismerős, unalmas dolog. És mindenkit leszólsz, aki számára meg EZ A KONKRÉT dolog nem az.

Ezt egyszerűen nem tudom felfogni.

Egy atomfizikusnak mindennapi dolog olyan matematikai képletekkel dolgozni, amikből egy sima földi halandó a + jelen kívül semmit nem ért... Akkor az ő szemében mindenki tudatlan, buta ember?

És ezt vég nélkül lehetne ragozni.."

Az hogy valaki atomfizikus az neki foglalkozása. Nekem nem az a foglalkozásom hogy kontaktlencsét hordok. :D

Mondok neked egy példát: Én férfi vagyok, ebből kifolyólag nem kell használnom se intimbetétet se tampont mégis tudom mire jó, pedig a reklámban csak annyit mondanak róla hogy felszívja a nedvességet és jól érzi magát a nő. Az nem mondják el hogy mikor használják. Hihetném azt is hogy vizelettartási problémára van.

2012. máj. 5. 15:32
 16/20 A kérdező kommentje:

A kérdés nem szemrehányás, csak kíváncsi voltam hogy mennyien vannak tisztába a dologgal.

Úgy vettem észre hogy sokaknak ez új keletű dolog pedig a köztudatban régóta él a kontaktlencse, csak nem tudják pontosan hogy hogy néz ki.

2012. máj. 5. 15:34
 17/20 anonim ***** válasza:
Ez a tampon-betét dolog szerintem éppenséggel rossz példa volt, mert mi anno 7. osztályban tanultunk ezekről a dolgokról és ott a tanár fiúnak lánynak elmagyarázta, hogy ezek miért meg hogy vannak, amikor a szaporodást és a hasonlókat vettük. De egészségtanon is szó volt róluk. Kontaktlencséről viszont pl még reklám sincsen, persze, hogy az utca emberéhez nem jut el az információ, ha nincs közvetlen kapcsolatban vele. Szerintem Te sem tudtad azokat a dolgokat róla, akkor amikor nem volt lencséd, mint amiket most...
2012. máj. 5. 15:46
 18/20 A kérdező kommentje:
Mindent nem, de egykét(szerintem alapvető) dolgot igen.
2012. máj. 5. 16:07
 19/20 anonim ***** válasza:

Én rövidlátó vagyok,és "sorstársaim" ismertették meg velem a kontaktlencsét. Van, aki váltakozva hordja a szemüveggel. Én személy szerint viszolygok a lencsehasználattól, macerásnak tartom, annak ellenére, hogy sokak szerint esztétikusabb és praktikusabb, mint a szemüveg.

Körültekintően kell bánni a lencsével, ahogy te is írod, de vannak olyanok, akik nem ügyelnek erre eléggé, mikor használják.

Hallottam már olyanokról, akik csapvízbe tették a lencsét, vagy szennyezett kézzel helyezték fel, és bizony komoly szemfertőzést kaptak! Volt, aki megvakult az egyik szemére. Volt már arra is példa, hogy nyugodtan bennhagyta alváskor, és csodálkozott, hogy begyulladt a szeme...

2012. máj. 5. 16:32
 20/20 anonim ***** válasza:

"Mindent nem, de egykét(szerintem alapvető) dolgot igen."

Jó, akkor te egy zseni voltál, mindenki más meg gyengeelméjű. Ezt akartad hallani, nem?

Az atomfizikus meg nem arra volt példa, hogy szerintem a kontaktlencséd foglalkozás (milyen sületlenség ezzel visszavágni!?), hanem arra akartam rámutatni, hogy attól még, hogy XY-nak természetes valami, nem biztos, hogy YZ-nek is.

2012. máj. 5. 20:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!