Ennyire ismeretlen az emberek előtt a kontaktlencse?
Úgy olvastam hogy Magyarországon a '70-es években terjedt el a kontaktlencse.
Én nem használom régóta de azt előtte is tudtam hogy folyadékban kell tárolni és időnként cserélni kell.
Egyik haverom kérdezte hogy minek cserélni, mi baja lesz neki. Gondolom azt hitte hogy ez is jó évekig mint a szemüveg és elég cserélni akkor ha romlott a szemem.
Egy másik:
Meséltem neki hogy egy kis folyadékban van benne felbontás előtt is, erre kérdezi hogy akkor miért nem tárolom abba, minek vettem olyan nagy flakon folyadékot azokhoz a kis lencsékhez.
A főnököm meg kérdezte h este kiveszem e.
A kontaktlencséket nem szabad bennhagyni alváskor, már egy ideje van olyan amiben lehet aludni de így se ajánlott. Nem hiszem hogy a főnök az éjjelnappali lencsére gondolt.
elvileg mindenkinek elmondják ezeket de vagy nem fiygelnek az emebrek vagy lusták:D
mint én
én is van hogy lustaságból nem cserélem a folyadékot..
olyan macerás:D
Az a szó hogy kontaktlencse nem ismeretlen senkinek és tudják hogy mire jó.
Viszont ha most a használt lencsémet elvinném a haverjaimnak hogy szerintük ez mi, hát nem biztos hogy mindenki tudná.
Ha nem használ ilyet,és a környezetében sem használt még senki ilyet,akkor szerintem nincs azzal semmi baj, hogy nem tudja a pontos használati útmutatót. Gondolom mikor megkaptad,neked is elmondta a doki, hogy mit hogyan?
Neked is biztos van olyan,amiről már hallottál,tudod hogy létezik, de mivel nem használod, lehet nem is láttad még, így pontos ismeretekkel nem rendelkezel róla.
Én 55 éves vagyok, már 15 éve hordok állandóan szemüveget.
DE kontaktlencsém nincs, nem is akarok (lényegtelem, hogy miért), igy azt sem tudom, hogy hogy kellene ápolni, milyen gyakran kellene a folyadékot cserélni, mennyi ideig lehet egyfolytában a szemen, hogy néz ki egy ilyen lencse.
Az összes ismeretem erröl a témától annyi, amit néha regényekben emlitenek, meg esetleg itt vagy hirdetésekben hallok róla.
Igazán nem tudom, minek kellene többet tudnom róla, ha nekem nincs, nem is lesz, és másokéval meg nem kell foglalkoznom. Nem hinném, hogy emiatt komyol hiányosságok lennének az általános müveltségemben.
Nekem pl. se szemüvegem, se kontaktlencsém nincsen.
Akkor miért kéne ezeket a részleteket ismernem? Én is megkérdeztem ilyesmiket az egyik barátnőmtől, ő - remélem - nem vette zokon, és nem nézett emiatt tudatlannak. Sosem volt szerencsére gondom a szememmel - kopp-kopp -, miért kéne ismernem csak úgy a semmiből a kontaktlencse rejtélyeit? Most már tudom ezeket a dolgokat, mert megkérdeztem. Magától senki nem tud semmit, csak ha utána néz, vagy elmondják neki.
Ennek fényében nem igazán értem a problémád...
Valószínűleg vannak dolgok az életben, amik meg számomra evidenciák, számodra meg nem, és ha ezeket mondjuk megkérdezed, nem foglak butának nézni. Legalábbis én nem szoktam butának nézni az embereket ilyesmi miatt...
Amúgy megint én vagyok, de bocsi, egyszerűen teljesen értetlenül állok a kérdésed előtt most is, hogy újra elolvastam az egészet...
Kiragadtál valamit a saját ki életedből, ami számodra napi rutin, így nyilván ismerős, unalmas dolog. És mindenkit leszólsz, aki számára meg EZ A KONKRÉT dolog nem az.
Ezt egyszerűen nem tudom felfogni.
Egy atomfizikusnak mindennapi dolog olyan matematikai képletekkel dolgozni, amikből egy sima földi halandó a + jelen kívül semmit nem ért... Akkor az ő szemében mindenki tudatlan, buta ember?
És ezt vég nélkül lehetne ragozni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!