Mit gondoltok a MÁV dolgozók családtagjainak ingyenes utazásairól?
Engem nagyon felháborított, hogy ha a családban valaki a MÁV-nál dolgozik, akkor az egész pereputty ingyen utazgat... Örülök, hogy ezt meg akarják szüntetni.
Mit gondoltok?
Miért baj? Talán azért, mert te is szeretnél ilyet de nem lehet?
Szerintem ez egyáltalán nem rossz. Ha már szegény ember a vasútnál dolgozik, ennyi igazán kijár neki!
Nem sajnálom, csak úgy gondolom, hogy más is dolgozik kevés fizetésért úgy, hogy senki nem kap miatta akármit is ingyen...
Az én szüleim tanárok, még sincs ingyen a nyelvvizsgám...
Jó nagy f*sz vagy. Te kérdezted, csak válaszolok.
Nem az egész pereputty utazik ingyen, csak a közeli családtagok ahogy már írták is. Engem az állandó jelegű irigység akaszt ki, amit a te példád is bizonyít, ha a másiknak kicsit jó akkor az már felháborító és tessékelvennitőleazonnal. Nincsenek agyonfizetve (sőt), ennyi hadd járjon már nekik.
Ja és nem, nem vagyok mávos, nem szeretek vonatozni, de az emberi f*szság irritál.
Jó lenne, ha nem f*sz-oznál le, normális hangnemben írtam, úgy gondolom!!
Ha a MÁV termelné meg az az összeget, ami így "kiesik" a kasszából, semmi bajom nem lenne, de az adónkból kell kifizetnünk az ingyen utazgatást, az én adómból, a Te adódból (már, ha dolgozol) meg a szüleink adójából, ez a nem mindegy.
Valóban igazad van, elnézést kérek, kicsit elszaladt velem a ló, de állandóan ez megy mindenhol, és rohadtul elegem van belőle.
Egyébként a MÁV termeli meg (MÁV-Start, azaz a személyszállítási üzletág már 2éve nyereséges ), nem állami pénzből (a mi adónkból) megy.
Egyébként egy mozdonyvezető kevesebbet keres mint én keresek autószerelőként, ha én hibázok akkor maximum egy ember sérül meg, ha ő hibázik akkor több száz, nem kis felelősség van rajtuk.
Ugyanez igaz a pályamunkásokra, karbantartókra, az egész gépészeti és pályafenntartó személyzetre.
Így már más a helyzet nem?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!