Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Hogyan lehet diplomatikusan...

Hogyan lehet diplomatikusan visszamondani egy álláslehetőséget?

Figyelt kérdés

A helyzet a következő: több helyre is jelentkeztem nagyjából egy időben, felvettek egy munkahelyre, de közben jó esélyt láttam egy másiknál is, amivel több szempontból is jobban járnék, így az első helyen néhány napot kértem még. Végül kiderült, hogy a második helyre is felvettek.

Hogyan közöljem az első hellyel, hogy mégsem őket választom? Nem akarom, h az jöjjön le az egészből, h a bolondját járattam velük, és szeretnék teljesen diplomatikus lenni. Akár annyira, h a jövőben (évek múlva) esetleg ismét esélyem legyen ennél a cégnél.

2012. ápr. 23. 19:08
 1/4 anonim ***** válasza:
Én megköszönném, hogy vártak rám, és megmondanám, hogy bár szívesen vállaltam volna a munkát, de kaptam egy visszautasíthatatlan ajánlatot. Szerencsés ember vagy, gratulálok!
2012. ápr. 23. 19:28
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válasz! Azóta megoldottam, hasonlóképpen, ahogy te írtad. Igazság szerint örömmel vállaltam volt ezt a munkát, csak valamiért pont egy időben jött a másik is.
2012. ápr. 23. 19:41
 3/4 anonim ***** válasza:

egyik lehetőség hogy ezt így őszintén elmondod hogy kaptál egy másik (jobb) ajánlatot

másik lehetőség: olyan magas összeget mondasz fizetés igénynek amit biztosan nem fogadnak el.

2012. ápr. 23. 23:14
 4/4 A kérdező kommentje:

Mindenképpen egyenes akartam lenni, csak tudod nem mindegy, hogy azt írom/ mondom, hogy kösz, van jobb is, vagy inkább azt, hogy mennyire tetszett az állás, de két nagyon jó ajánlat közül kellett választanom és megköszönöm a megelőlegezett bizalmat. Szóval leginkább erre vonatkozott a kérdés, hogy hogyan lehet ezt szépen tálalni.

De mondom, megoldottam, szerintem úgy, hogy semmiképpen sem kell kellemetlenül éreznem magam.

2012. ápr. 25. 09:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!