Valaki magyarázza már el, hogy a bicikli úton babakocsit toló anyukák miért fordítják keresztbe a kocsit az úton ha valamiért meg kell állniuk és emiatt miért kell a bicikliseknek lemenniük a fűre?
Sajnos tényleg vannak anyukák akik azt hiszik,hogy babakocsival ők azt csinálhatnak amit akarnak.
Én tegnap jártam úgy,hogy mentem munkába,és az utam egy olyan vasúti átjáró alatt megy el ahol autó forgalom miatt csak annyi gyalogos elkerített út van ahol két ember épp hogy elfér egymás mellett.Tegnap babakocsival közlekedő anyukák jöttek,szorosan egymás mellett tolva a babakocsit.Én meg ugye szembe jöttem velük.Gondoltam valamelyik anyuka szépen a másik anyuka háta mögé megy így mi akik szembe jöttünk is elférünk majd(mögöttem is jöttek mások) De nem,Szépen jöttek,dumálgattak.Majd egymással szemben álltunk,és csak lestek.Egy férfi mögöttem finom mondta,hogy az egyik anyuka tolasson már vissza,mert ha nem tűnt volna fel,nem vagyunk madarak,repülni nem tudunk.De szépen elbénázták,és a két babakocsi kereke összeakadt.Azt hittem a guta üt meg,mert miattuk elkések a melóból.Viszont egyre többen jöttek mindkét oldalról.Volt morgás a két anyuka felé,sőt az egyik járókelő meg is kérdezte tőlük,hogy tényleg ennyi eszük van,hogy egy szűk úton ahol az egyik oldalon betonfal a másik oldalon meg az autóforgalmat elválasztó kerítés van,ők egymás mellett tolják a babakocsit??Tudod mit mondtak erre? Azt hitték,hogy már messziről látható,hogy jönnek,és gondolták megvárják míg a végére érnek.Végül egy pasas szedte szét a kocsikat,hogy tudjunk menni végre.
Mindenki csak a maga érdekeit figyeli, legtöbbször.
Pl én is sokszor nem veszem észre hogy a biciglis úton megyek pedig figyelek rá, hogy a gyalogos részen maradjak.
minden közlelkedö, legyen gyalogos, autós, babakocsis, biciglis figyelnie kell és be kell tartani a szabályokat.
sajnos a bicajosok sem teszik ezt, simán áthajtanak a zebrán, simán autóúton közlekednek mikor ott a biciglis út is.
te tuti nem, de sokan mások, mindenkinek figylnie kell.
Én egy babakocsi vagyok. :-)
No nálunk pl. kb 200méterenként van felfestve, hogy melyik a bringaút, és melyik a gyalogos, sose tudom, mert ritkán megyek arra. Tehát ha én mondjuk megállnék ott dumálni, akkor azért tenném ezt, mert gőzöm sincs, hogy a bringaúton állok.
meg majd meglátod, hogy otthon lenni kismamaként egy más élet. Kb. mintha nyugdíjas lennél. :-DDD
Sokkal lassabban, és nehezebben tudsz haladni, nem kell (általában) sietned, a babakocsi hozzád nő, mindig úgy fordítod, hogy a gyereked (aki a legeslegeslegfontosabb mostmár neked a világon) mindent lásson.
Szóval arra akarok kilukadni, hogy ne direkt csinálják/juk, hanem mert másra fordul a figyelmünk, csakis a gyerek számít elsősorban. legalábbis én ha vmi ilyesmit csinálok, akkor nem azért teszem, hogy a bringásokat, vagy a buszon a melóba sietőket idegesítsem, mert én is dolgoztam sokáig, de kismamának/kispapának lenni más világ, majd meglátod...legalábbis kívánom! :-)
Ha magamból indulok ki, annyira tud örülni az ember, ha séta közben nem egyedül kell róni az utcákat, hanem van egy beszélgetőpartner, akivel ráadásul számára nagyon fontos és érdekes dolgokról beszélgetnek (gyerektéma), hogy annyira belefedkezik a társalgásba, hogy a külvilág szinte nem is létezik. Velem legalábbis így van, igyekszem figyelni a környezetemre, de adódhat bármi, amíg egyik elől kitérek, hátrafelé nem látok, stb.
Tény, hogy sokan érdektelenségből állnak keresztbe, de muszáj tolerálnunk a másikat. Gyalogost is, babakocsist is, biciklist is, autóst is. Minden oldalon lehetne felhozni hasonló idegesítő dolgot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!