Mihez kezdjek az életben, ha (. )?
Ha fantasztikusan érvelek és meggyőző vagyok, de csak a humán területeken vagyok jó, a kémiával, fizikával, matekkal mindig is szenvedtem. Szóval kötve hiszem, hogy annyi pontot elérhetnék, amivel jelentkezhetnék mondjuk jogra vagy bármi olyan szakra amiből olyan pozícióba kerülhetek, ahol kamatoztathatnám mindezt. Bele tudok bonyolítani embereket különböző témákba, tudok úgy beszélni dolgokról, hogy közben fogalmam sincs róluk, de nem ez a jellemző, elég művelt és tájékozott vagyok. Szóval nem tudom, hogy mit csináljak ha érettségi után nem vesznek fel államira.
Tudom, hogy nem ti fogjátok megmondani végül hogy mihez kezdjek, hanem nekem kell valamit tennem, de várom a véleményeket.
21:48
És mi a történet vége? :)
"Ha fantasztikusan érvelek és meggyőző vagyok, de csak a humán területeken vagyok jó, a kémiával, fizikával, matekkal mindig is szenvedtem."
Akkor mondjuk jog. De ha fantasztikusan érvelsz, akkor intelligens vagy, és akkor lehetnél akár mérnök is, csak érdeklődés kérdése az egész. A "humán-reál" megkülönböztetés ugyanis jórészt fikció.
"ele tudok bonyolítani embereket különböző témákba"
Erre sok mindenki képes, és ez nem képesít semmilyen magasabb tanulmányra vagy pozícióra. Alacsony IQ-jú emberek is lehetnek manipulatívak, sok ilyen van, főleg nők között.
" Szóval nem tudom, hogy mit csináljak ha érettségi után nem vesznek fel államira."
Akkor elmész költségtérítésesre, mert ha szuper jogász vagy, akkor 3 év alatt megkeresed azt a pénzt, amibe a képzésed került.
"Egyenlőre még az is kérdéses, hogy átmegyek e matekból"
Akkor valószínűleg erősen túlbecsülöd a logikai képességeidet és az intelligenciádat. Lehet, hogy kegyetlenül hangzik, de nem árt ezzel szembenézni.
"Én minden megértek matekból is csak sokat hibázom, elszúrom a dogákat, több idő szükségeltetne hozzájuk"
A probléma az, hogy a jogban precíznek kell lenni. A jog sok mindenben hasonlít a matekhoz vagy a fizikához: tudni kell rengeteg formulát, és alkalmazni minden helyzetre. Nem állítom, hogy csak az lesz jó jogász, aki jó fizikus is lehetett volna, az viszont nehezen elképzelhető, hogy kettes matekkal lesz valaki sztárügyvéd, mert felvetődik a kérdés, hogy tud-e logikusan gondolkodni és elég pontos-e, illetve tudja-e egy helyzetben megtalálni azt, hogy az adott szituációra milyen általános összefüggések illenek rá.
"Tarolni akarok a bíróságokon, trükköket, eljárásokat kiagyalni"
A jogászok munkájának 99%-a nem ez. Túl sok amerikai filmet néztél.
Szóval gondold még át ezt.
"Nem értem, hogy mi köze egymáshoz egy képletbe való behelyettesítésnek (mert kb ennyi a fizika és a matek az iskolákban) és a jogi helyzetek, összefüggések megtalálásának"
Van egy helyzet. Ráismersz, hogy melyik fizikai formulát kell alkalmazni rá. Ez a fizika.
Van egy helyzet. Ráismersz, hogy melyik jogi formulát kell alkalmazni rá. Ez a jog.
"amikor nem iskolában vagyok jól vág, jó ötleteim vannak.."
Akkor olyan szintű iskolaundorod van, ami gátol a teljesítésben. Fordulj iskolapszhichológushoz.
"Van egy helyzet. Ráismersz, hogy melyik fizikai formulát kell alkalmazni rá. Ez a fizika.
Van egy helyzet. Ráismersz, hogy melyik jogi formulát kell alkalmazni rá. Ez a jog. "
A kettő között csak az a különbség, hogy a fizika dolgozatokban elszámolhatom magam és nincs csúsztatás, mivel a számok nem hazudnak. Ügyvédként viszont felcsapom a BTK-t és kikeresem az ügyhöz legközelebb álló törvényeket és összeállítom a védelmet...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!