A Zsidei csaladnev zsido szarmazasra utal? Az egyik nagyanyamat igy hivtak, tehat akkor zsido ver van bennem? Kezdjek el rettegni es utalni magam?
Jaszsagi vagyok es ezen a tersegen nagyon sok zsidei nev van, de en meg az eletben nem talalkoztam ilyen nevvel.Szoval z csak egy jasz nev vagy zsido nev?
a google translate szerint zsidei angolul es mas nyelven is nezegettem , zsido lett az eredmeny.Hat en nem vagyok oda a zsido mentalitasert, ugye haboruznak, cionistak stb....na de ha bennem is van zsido ver esetleg, ilyenkor akasszam fel magam???Raadasul szivjak az emberek veret rendesen a bankarfelek.
Vagy mi a teendo?
Megnéztem neked Kázmér Miklós Régi magyar családnevek könyvében, és ez nem egy zsidó név. Idézem:
Zsidei: 1420 (első említés) Emerico Sydey (ZichyOkm. 6:576),
Továbbá: Nicolo Sidey (Monum. MDXIV. 429)
<zsidei< Zside hn. (Bács m.) + -i mn.-képző
Akkor ez milyen nemzetisegre utal? latin?
mert anyukam Dekany es az o nevere regebben utana kutattam, szoval 1400-as evekben jottek M-ra es latinok, marmint olaszok. A zsidei nev is ilyen lenne?
Meghalt osszes felmenom, orokbefogadtak.Ezert kerdem itt.
Ha tudod, hogy kik a szüleid, nagyszüleid, akkor tudsz családfát kutatni. Annál jobban senki sem fogja egy név alapján megmondani neked, ki vagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!