Van olyan, aki élt kint Olaszországban? Mesélne nekem, hogy milyen is ott az élet?
Mivel ez egy több éves kérdés. Nem tudom, hogy még aktuális-e, de leirom a tapasztalatomat. Nem vagyok még itt tùl sok ideje, de ahhoz eléggé, hogy megtapasztaljak néhány dolgot.
Valòszìnűleg a természetemből adòdik, de nagyon rosszul viselem azt, amikor lenéznek, mert külföldi vagyok. Főleg azért mert magyar. Én büszke vagyok a származásomra, pontosabban szeretnék az lenni, de néha elég nehéz. Főleg amikor azt gondolják a magyar lányokròl, hogy könnyűvérüek, hogy Magyarország KELET-euròpa része, ami nem igaz, mert mi Közép-Euròpához tartozunk mind földrajzilag, mint kulturálisan. Az a baj ezzel, hogy igy egy kalap alá vesznek minket a sok elmaradott orosz/ukrán/román hozományvadász nővel, holott ég és föld a 2.
Én egyébként még nem dolgozom, még orovostanhallgatò vagyok. De remélem, ha egyszer végzek, akkor egy kicsit változnak a dolgok. Az olaszok viszonylag nyitottak, de kevet tudnak a magyarokròl, a mi kultùránkròl.
Általában olyanokat mondanak, hogy egy szegény ország vagyunk ahol sok a szép lány, meghogy Budapesten jò bulizni és szeretik a termálfürdőinket is - azok itt kb 0 a mieinkhez képest és sokkal drágább is, de itt legalább van tenger.
Összeségében szeretek itt lenni, de a jövőmet nem itt képzelem el. Egyszerűen ezzel a folyamatos lenézéssel nem tudok mit kezdeni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!