Van itt olyan aki Olaszországban él? Milyen most ott az élet?
Milyen az élet Magyarországhoz és Ausztriához képest?
Mennyi a minibálbér az egészségügyben pl. ápolónőknek?
Mennyi a családi pótlék összege?
Milyen árak vannak?
Van benne egy ilyen rész: "Elvált, illetve külön élő szülők esetén a családi pótlék nem igényelhető." Nem értem, ha elváltként mennék ki, nem vagyok jogosult a családi pótlékra?
Nagyon szépen köszönöm a válaszod!
Szép napot!
Legfelső vagyok, bocsi, csak eszembe jutott még pár dolog.
Olaszokhoz szerintem csak akkor menjetek, ha már van előre munkaajánlat, vagy ilyesmi, mert nagyot koppanhattok! (Neten keresgéljetek, az is valami.) Egész Dél-Európa most nagyon döglődik (spanyoloknál a rekord-munkanélküliség, görög-portugál válság, stb.). Olaszokat is most minősítették le a nemzetközi piacon, a sok feketemunkás bevándorlóról nem is beszélve. Itt nem számít a végzettség, sem a nyelvtudás. Olvastam nemrég egy kimutatást, hogy Olaszország és hazánk az a két állam az EU-ban, ahol a legtöbbet számít a kapcsolat egy (normális) munkahely megszerezéséhez. Ha nincs kint ismerős, aki segíteni tud, elég nehéz. Persze, az embernek először a mosogatás és a paradicsomszeletelés is jó, csak itt az a baj, hogy míg a németeknél van esélyed előrelépni, itt kb. életed végéig mosogató maradsz, ha nincs kapcsolatod.
Még valami, amit feljebb elfelejtettem leírni: az olasz munkáltatók gyakran csinálják azt (főleg a külföldiekkel), hogy felvesznek pl. bolti eladónak, és 4 év után szépen kirúgnak. Hogy miért? Mert olaszban van egy törvény, mi szerint egy munkáltató 4 éves időtartamra vehet fel embert "tanulói, gyakornoki" státuszba. (ez független az életkortól) Ez azért jó nekik, mert kevesebb adót kell utána fizetni. A 4 év letelte után meg kereshetsz magadnak másik munkát... (amit most főleg nehéz találni) Nem számít, mennyire vagy ügyes, vagy okos, vállalkozóként ők is a saját érdekeiket nézik. ott így oldják meg a szürkegazdaságot. Senkit sem akarok lebeszélni, de jobb, ha ezeket most tudjátok meg, mintha kimennétek, aztán nagyot csalódtok... Szezonra érdemes kimenni bárokba, éttermekbe, amíg nem találtok valami jobbat. Amennyire én tudom, egy mosogató kb. 600€ körül keres. Csak az albi 500€ havonta... még mindig megéri?!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!