Például: egy német nyelvű újság általában 5-ször olyan vastag mint egy magyar. A bulvár lapokban nem csak "sztárokról" lehet olvasni, hanem aktuális témákról is, érdekes stílusban.
Magyarországon az újságok vékonyak, nincs átmenet a bulvár és a komoly kategória között. Az úgynevezett komoly lapok és iszonyat gyengék, ha történik valami a világban, nem járnak utána, félinformációkat közölnek. Kb. 2 párt véleményét tükrözik, más nézetek nem fordulnak elő print lapban. De ebben is bénák, csak ugyanazokat a paneleket szajkózzák, semmi utánajárás, oknyomozás nincs. Ráadásul előszeretettel nevezik magukat függetlennek.
2012. ápr. 14. 14:27
2/7 anonim válasza:
Mert te egy több milliós olvasótáborral rendelkező újságot (gondolom a FAZ és társaira gondolsz) hasonlítasz össze egy tízezressel. Egyben az árak sem ugyanaz a kategória.
Itt is vannak sima újságok.
2012. ápr. 14. 14:31
3/7 anonim válasza:
Sajnos azt kell mondjam, hogy itt minden sokkal gagyibb. Az élelmiszerek, a ruhák, bármi. Ami meg netán olyan minőségű, az itt sokkal drágább.
Az újságoknál is a pénztelenség az ok. Nincsenek már sehol pénzigényes riportok, helyszíni tudósítások, tényfeltárások. Ez egy kis piac, nem lehet akkora bevételre szert tenni, mint mondjuk német nyelvterületen, ugyanakkor a költségek nem kisebbek.
Én egyébként már nem olvasok újságot, csak a netről tájékozódok. Olvasok angol oldalakat is, de a hazai hírek és vélemények nyilván elsődlegesen a magyar oldalakon vannak.
2012. ápr. 14. 14:32
4/7 A kérdező kommentje:
Nem csak a FAZ-ra, ott van pl. a bécsi Kronen Zeitung, Ausztria nem sokkal nagyobb még ha gazdagabb is.
2012. ápr. 14. 14:38
5/7 $ € válasza:
Talán ott a nagy többségnek a bulvárokádékon kívül van másra is igénye.
2012. ápr. 14. 14:54
6/7 anonim válasza:
sztem már lassan a kiadók is csődbe mennek,nem hogy még variáljanak.
2012. ápr. 14. 14:58
7/7 anonim válasza:
Nekem is az ausztriai újságok jutottak eszembe,hogy mennyire vastagok,itt meg gagyi.Én se veszek már újságot,csak a neten nézek mindent.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!