Miért nem teszünk semmit embertársaink jólétének érdekében, ---általánosságban?
A barátok ma is segítenek egymásnak. Nálunk legalábbis, szóval lehet, hogy a te környezetedben furák csak az emberek, ha ez ott megszűnt.
Amúgy meg miért kéne bárkitől elvenni a vagyonát? Milyen jogon? Volt már ilyen a történelemben, azóta mindenki azt átkozza, nem?
És ki döntené el, hogy kitől kell elvenni, és kitől nem? Mi lenne az a határ, amit már el kell venni, mennyit lehetne meghagyni?
Te nyugodt szívvel adnál bárkinek ilyen döntést a kezébe?
Gondolkozz már kicsit...
Ja, és még azért azt is megkérdezném (csak győzz a sok kérdésemre válaszolni :)): te mit teszel az embertársaidért? Mit kéne szerinted úgy általánosságban tenni.
Én nem szóllak le, mert látszik, hogy nagyon gyerek vagy még, nem érett a gondolkodásod, fekete-fehérben látod a világot. Valójában aranyos is kicsit ez a naivitás, később úgyis megszűnik majd...
Építkezésnél segédkezés - szerintem az életszínvonal csökkenésével az emberek bezárkózóbbak lesznek, mert szégyellik, hogy nem megy jól, így lazulnak a barátságok, és úgy vannak vele, hogy "nekem is alig van, minek segítsek másnak".
Újabban meg tényleg attól is kell félni, hogy a segítő barátokat megbüntetik mint feltételezett feketemunkásokat. Sokszor ugye ilyen magyarázattal próbálták eltussolni a feketemunkát, és ez ilyen irányban sült el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!