Milyen okok kellenek, hogy valaki elhagyja a szülőföldjét?
Ezeken az okokon kívül: Létbizonytalanság, munkanélküliség, tervezhetetlen jövő.
Csak a kíváncsiság vezérelt, senkit sem szeretnék megbántani a kérdésemmel :)
Nekem is volt munkám Magyarországon , a fizetésem nettó 300.000 környékén mozgott.Nem a pénz miatt jöttem külföldre hanem az emberek viselkedése , mentalitása miatt.Sosem értettem hogy emberek miért ilyenek , nem bírtam felfogni miért csinálják amit csinálnak miért bunkók ,és éreztem hogy én nem vagyok Magyarországra való mivel más vagyok.Az az igazság hogy szeretem Magyarországot mint szülőföldet de soha nem éreztem tényleg otthon magam , soha nem voltam odavaló.
A származásomat tekintve sem vagyok teljesen magyar , édesanyám német , édesapám félig orosz félig magyar.Éltem már Németországban is meg Angliában is , jelenleg az Egyesült Államokban élek és azt hiszem itt tényleg megtaláltam a számításaimat és úgy érzem idevaló vagyok , itt befogadtak teljesen , és az embereknek olyan a mentalitása , a gondolkodásmódja mint amilyen nekem is volt mindig.Persze , évente látogatok Magyarországra.
Kúnfajta, nagyszemű legény volt,
Kínzottja sok-sok méla vágynak,
Csordát őrzött és nekivágott
A híres magyar Hortobágynak.
Alkonyatok és délibábok
Megfogták százszor is a lelkét,
De ha virág nőtt a szivében,
A csorda-népek lelegelték.
Ezerszer gondolt csodaszépet,
Gondolt halálra, borra, nőre,
Minden más táján a világnak
Szent dalnok lett volna belőle.
De ha a piszkos, gatyás, bamba
Társakra s a csordára nézett,
Eltemette rögtön a nótát:
Káromkodott vagy fütyörészett.
/Ady Endre: A Hortobágy poétája/
ma 13:11
ugyanezt éreztem én is mindig :) nem értettem miért ilyenek az emberek és éreztem mindig hogy nem vagyok közéjük való. én is amerikában élek most, persze vannak hibáik az amerikaiaknak is, de van még jóérzés bennük, nem is kevés és nem félnek adni belőle. nekem ez fontos.
egyébként én valahol mélyen szeretem magyarországot, ha távol vagyok nagyon jó érzéssel gondolok rá, általában a szép dolgok jutnak eszembe és várom már hogy menjek haza megint. Aztán, ha Magyarországon vagyok, megint csodálkozom, hogy lehet mégsem vagyok magyar és nem is vagyok idevaló...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!