Miert en vagyok ennyire szerencsetlen, masok elete tokeletes?
Vannak az "Ivettek" meg a "Norik" (ezek olyan noi nevek, amikrol rogton eszembe jut az adott unszimpatikus szemely, bocsi attol akit igy hivnak!), szoval, vannak ok es vagyok en. Oket korulrajongjak, nagy a tarsasagi eletuk, jol tanulnak, es mindent olyan egyszeruen es finoman csinalnak. A boruk barna, a foguk hofeher a hajuk csillogo.
Na, es vagyok en. En vagy jol tanulok es nincsenek barataim, vagy vannak paran, de a tanulmanyi eredmenyem romlik. Pasi a kozelbe sincsen. Amihez hozzanyulok az eltorik, szetszakad, leesik, elreped es a tobbi. Olyan vagyok, mint elefant a porcelanboltban. Alkatra abszolut nem, teljesen normalis a sulyom, megis olyan otrombanak erzem magam. Nem volt ez mindig igy, voltam en is "Ivett", de mostanaban nem jon ossze semmi. Nem tudom mit tehetnek mar, olyan, mint egy "negativ spiral" amiben egyre lejjebb kerulok. A fiu barataim mindig heccelnek, ami nekik vicces, nekem banto. Epp ezert mar tudatosan probalom kerulni oket, de akkor jonnek, hogy "mi a baj", "miert vagy ilyen"? Valaszolni nem akarok, mert akkor persze en nem ertenem a humort. Az onbizalmam erosen kezd megfogyatkozni es a jelenlegi kornyezetem egyre csak ront rajta. Hogy ne vegyem fel ezeket a dolgokat? Mit csinaljak, hogy visszanyerjem a regi onmagam, aki mert vallalni sajat magat?
Ezt az Ők és Én dolgot én is éreztem anno.
Sajnos a magabiztosabb ragadozók rögötn kiszúrják az önbizalomhiányos embereket és lábtörlők használják.
Rosszul megválasztott "ismerősök, barátok", szülői rongálás is hozzájrául ehhez.
Pszichológushoz, vagy valami önismereti tréningre kéne menned.
Hidd el másoknak is sok gond van az életükben, sőt menő, jól kereső tündérkirálylány barátnőmről derült ki, hogy a magabiztossága súlyos komplexusakt takar.
Mindennek értelme van és az ok-okozat összefüggés fennáll még akkor is amikor valaki nem érti vagy nem akarja elfogadni, hogy semmi sem történik véletlenül.
A megértés az első lépés bármilyen probléma megoldásában.
Egyet jegyezz meg: mindenki arra törekszik burkoltan/nyíltan, hogy másokkal elhitesse, tökéletes élete van, jól érzi magát.
Nincs se tökéletes élet, se tökéletes ember.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!