Van valamilyen fóbiád vagy félelmed?
felek a puncitol
SP voltam sziasztok:D
Na, kimásolom a kedvedért egy távoli kommentáromat:
Akrofóbia, Altofóbia — magaslatfélelem.
Demofóbia, — tömegiszony.
Dentofóbia, Dontofóbia, Odontofóbia — a fogorvostól és a fogászattól való félelem.
Emetofóbia — hányástól való félelem.
Glosszofóbia — rettegés attól, ha nyilvánosan beszélni kell.
Hemofóbia, Haemofóbia — a vértől való félelem, és látására való elrettenés. (Rajzban tűröm, mielőtt értetlenné válna a HTF-rajongásom)
Mizofóbia — piszoktól és szennyeződésektől való félelem. (Na jó, erre inkább "finnyás" a szakszó :D)
Niktofóbia, Achluofóbia, Ligofóbia, Skotofóbia — félelem a sötéttől.
Pirofóbia — félelem a tűztől.
Tripanofóbia, Aichmofóbia, Belonefóbia, Enetofóbia — a tűktől illetve injekciós tűktől és az injekcióktól való félelem
Xenofóbia — idegenektől való félelem, idegengyűlölet
Apifóbia, Melisszofóbia — félelem méhektől
Araknofóbia — pókoktól való félelem
Entomofóbia — rovaroktól való félelem
Ichthiofóbia — halaktól való félelem
Musofóbia — egértől és patkánytól való félelem
Ornitofóbia — madaraktól való félelem
+1)Arachibutyrophobia (magyarra átírt név nélkül) — a szájpadlásra ragadó földi mogyoróvaj utálata :D
Hja, nehéz eset vagyok.
Teriszony, melisszofobia, arachnofobia, algofobia...
A klausztrofobiam mar ugy veszem elmult, regen nagyon feltem a liftekbe meg beszallni es, mikor kinyilt az ajto mar rohantam is ki. Szerencsere ez egyszercsak elmult. :)
ugy veszem eszre*
De a 4 felsorolt kozul a melisszofobia a legszornyubb, messzirol kerulom a meheket/darazsakat, ha egy ramszall vagy kozelembe jon kb elkezdek sirni, s a tanaccsal -hogy ne mozdulj olyankor- ellentetben fejvesztve rohanok vagy ugrik arrebb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!