Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Van valamilyen fóbiád vagy...

Van valamilyen fóbiád vagy félelmed?

Figyelt kérdés
Nekem van pár... Apifóbia, Melisszofóbia = a méhektől, Araknofóbia = pókoktól, Equinofóbia, Hippofóbia = lovaktól, Autofóbia = magánytól. A méhektől azért félek, mert már minimum ötször megcsíptek és az volt a legrosszabb, amikor a nyakamat, a pókoknak a látványától irtózok, a lovaktól azért, mert egyszer azt álmodtam, hogy leestem róla és végig ment rajtam, megtaposott, de utána, csak ott feküdtem a sárba és hát a magánytól nagyon félek!:S Azt hiszem ennyi...
2012. ápr. 4. 22:41
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
En nekem teriszonyom van,felek a pokoktol meg a kigyoktol,es utalom a maganyt.De ettol eltekintve minden jo:D
2012. ápr. 9. 02:29
 22/32 anonim ***** válasza:
41%

felek a puncitol

SP voltam sziasztok:D

2012. ápr. 9. 02:30
 23/32 anonim ***** válasza:
fóbiám nincs, de félek a széltől - legalábbis ha éjjel süvit, akkor ideges leszek :(
2012. ápr. 9. 09:22
 24/32 anonim ***** válasza:
61%
sötét-mélyvíz fóbia. pánikroham tör rám, ha bele kell mennem:S
2012. júl. 9. 20:09
 25/32 anonim ***** válasza:
44%

Na, kimásolom a kedvedért egy távoli kommentáromat:

Akrofóbia, Altofóbia — magaslatfélelem.

Demofóbia, — tömegiszony.

Dentofóbia, Dontofóbia, Odontofóbia — a fogorvostól és a fogászattól való félelem.

Emetofóbia — hányástól való félelem.

Glosszofóbia — rettegés attól, ha nyilvánosan beszélni kell.

Hemofóbia, Haemofóbia — a vértől való félelem, és látására való elrettenés. (Rajzban tűröm, mielőtt értetlenné válna a HTF-rajongásom)

Mizofóbia — piszoktól és szennyeződésektől való félelem. (Na jó, erre inkább "finnyás" a szakszó :D)

Niktofóbia, Achluofóbia, Ligofóbia, Skotofóbia — félelem a sötéttől.

Pirofóbia — félelem a tűztől.

Tripanofóbia, Aichmofóbia, Belonefóbia, Enetofóbia — a tűktől illetve injekciós tűktől és az injekcióktól való félelem

Xenofóbia — idegenektől való félelem, idegengyűlölet

Apifóbia, Melisszofóbia — félelem méhektől

Araknofóbia — pókoktól való félelem

Entomofóbia — rovaroktól való félelem

Ichthiofóbia — halaktól való félelem

Musofóbia — egértől és patkánytól való félelem

Ornitofóbia — madaraktól való félelem

+1)Arachibutyrophobia (magyarra átírt név nélkül) — a szájpadlásra ragadó földi mogyoróvaj utálata :D

Hja, nehéz eset vagyok.

2012. aug. 6. 04:50
 26/32 anonim ***** válasza:
Én nagyon félek a magasságtól (8.-on lakom szóval tök jó...), a tűtől, a sötétségtől, a mennydörgéstől, a bohócoktól, nagyobb babáktól és a bábjátékoktól. 22/L
2012. aug. 6. 12:58
 27/32 mileycyrus.forever válasza:
iskulusz undurusz XD
2013. márc. 10. 15:24
 28/32 anonim ***** válasza:
tériszonyom van.
2014. júl. 6. 06:59
 29/32 anonim válasza:

Teriszony, melisszofobia, arachnofobia, algofobia...

A klausztrofobiam mar ugy veszem elmult, regen nagyon feltem a liftekbe meg beszallni es, mikor kinyilt az ajto mar rohantam is ki. Szerencsere ez egyszercsak elmult. :)

2014. júl. 21. 06:04
 30/32 anonim válasza:

ugy veszem eszre*

De a 4 felsorolt kozul a melisszofobia a legszornyubb, messzirol kerulom a meheket/darazsakat, ha egy ramszall vagy kozelembe jon kb elkezdek sirni, s a tanaccsal -hogy ne mozdulj olyankor- ellentetben fejvesztve rohanok vagy ugrik arrebb.

2014. júl. 21. 06:07
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!