Miből adódik az, hogy az erdélyi magyarok ennyire összetartanak?
A volt cégemnél az volt, ha valamelyikük magasabb pozícióba kerűlt, segítette előbbrejutni a többi társát, akár a magyarországi magyarokkal szemben is. Bármi is történik, összefognak, nem hagyják egymást. Igaz, hogy néhány nem tiszta eszközöket használ az előbbrejutásra, de ez hála az égnek, nem általánosan elterjedt, vannak jócskán kivételek!
Ha a magyarországiak fele ennyire összefognának, nem itt tartana az ország, ez holtbiztos!
Erdélyben nagy gondot fordítanak a gyerekek nevelésére.
Lelki és erkölcsi nevelésére.
Nyilván azért is mert egy sorsot képviselnek, ugyanazokkal a dolgokkal kellett megküzdniük, valamint azért mert az erdélyi magyaroknak a 80%-a teljesen kiábrándult a magyarországi magyarokból !
Én is erdélyi vagyok ! azt szoktam mondani, h büszkébb magyar voltam a határon túl...
de amióta itt élek, az erdélyiekből is kiábrándultam valamennyire (ők sem tudnak továbblépni néhány dolgon), és ezért nem úgy beszélek mintha egy csoportba tartoznék velük (tisztelet a kivételnek).
és igaz.. ha a magyarországiak fele ennyire összefognának, nem itt tartana az ország.
Egy csoport összetartásának kulcsa sokszor a közös ellenség, Pl. Hitler Németeinek a zsidók.
Az erdélyi Magyaroknak ez tapasztalataim alapján a magyarországi Magyarok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!