Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Más is járt úgy, hogy esküvője...

Más is járt úgy, hogy esküvője után (ha történt névváltozás) nem iratta át rögtön, hanem várt két évet? Mennyibe került így az adókártya és személyi átiratása?

Figyelt kérdés
2009. jún. 15. 09:46
 1/3 anonim ***** válasza:
72%

Ugyanannyiba mintha rögtön utána csináltattad volna. Nincs különbség, max. az illetékek lettek drágábbak, ha egyáltalán drágultak.

üdv: kispetya

2009. jún. 15. 10:44
 2/3 anonim ***** válasza:
76%
A feleségem nem íratta át egyből, a jogosítványa még mindig a régi nevére szól, amit most meg is szívtunk, mert nem akarták elfogadni a motoros vizsgáknál. Egy személyazonosító okmány viszont papírforma szerint elég ami az éppen aktuális adataidat tükrözi. Hogy mennyibe került, azt már nem tudom, de nem olcsó. Nézd meg itt: www.okmanyirodak.hu azt tudom hogy a jogsi 4500, de ez a legdrágább.
2009. jún. 15. 10:46
 3/3 anonim ***** válasza:

Én a személyimet három hónap után írattam át, mert lakcímemet is átjelentettem és anélkül nem ment. 1500.- Ft volt az illeték, mert csak névváltozás volt, nem volt lejárva.

Az adó és TB kártyát ingyen cserélik, én ezt több mint egy év után tettem meg, mert akkor ütköztem a táppénznél vele.

A jogsim még mindig a lánykori nevemen van, de mivel most fog a hónapban lejárni a héten megyek és elrendezem azt is. Orvosi vizsgálat 6000, + illeték 4000. Ez egy kicsit borsos lesz.

2009. jún. 15. 11:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!