Mi ez az east-side és westside? Mi a különbség?
Ez két rap stílus, de nem tudom pontosan. Egy rappert kérdezz meg :D
Valami olyasmi, hogy más a világhoz a hozzáállásuk, de nem biztos...
Ez hülyeség hogy easton vannak a gazdagok westen meg a gettók.. Nem tudom ezt honnan vetted.
Ha már itt tartunk akkor van East Side, West Side, Midwest, meg South is. Mindegyiknek mások a stílusjegyei. Például a West az durvább, gengszteres zenét csinál (pl: 2pac, Eazy, Snoop).
West Side--> Amerika nyugati partján elő rapperek akik a G's (gangsta rap) magyarul gengszterrapet űzik Pl.:Bandák drogok,elnyomás ellen irányuló szövegek)
rapperek:2pac,Eazy-e,Dr.Dre,Snoop Dog,Ice Cube,Nate dog
East side---> Amerika keleti partján elő rapperek és java részt az utcákról az utcai életről és a Pénzről szól
rapperek: Wu-Tang Clan,Biggie,Mobb Deep
Nem csak stílusok.
Rap stílusként Westsideon inkább a ghettos stílus, illetve a komoly drogos, bandaháborús életről rappelnek. Bár a nagyok mára már halottak. [R.I.P.]
Képviselői: 2Pac, Eazy-E, Dr. Dre, Snoop Dogg, Ice Cube, Outlaws, Tha Dogg Pound.
Eastsideon nem igaz, hogy gazdagok vannak, csak ott inkább az élet nem olyan durva dolgairól rappelnek. Bár szerintem viszonylag hasonlít a két oldal rap-stílusa.
Képviselői: Biggie Smalls, Junior M.A.F.I.A., Mobb Deep, DMX, Fat Joe, Nas, Jay-Z, Puff Daddy.
Ezenkívül Westsideon a Death Row Records a nagy lemezkiadó, Eastsideon pedig a Bad Boy Records.
Bandaháborúk ügyében annyi külömbség van, hogy Westsideon Piru Bloods-Avenue Crips-és a latin bandák háborúznak, mára már a latin bandáknak nagyobb a területe.
Eastsideon csak bőrszínre mennek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!