Hogyan nevezzük, milyen jelzővel illetjük az így viselkedő embert?
Gondolom nem csak az én környezetemben lévő egyes emberekre jellemző, h ha megjelenik valami új dolog( legyen az egy új műsor, szokás, étel, program) akkor ő gondolkozás nélkül elutasítja, de ami végülis igazából rossz, h le is szarozza.
Mindezt valójában azért, mert így próbál fel- és kitűnni a tömegből, szal példa.
Itt a Facebook.
Szinte a legtöbb ember használja, de ő nem, mert neki van saját élete meg nincs kedve olvasgatni más rinyálását.
Holott attól, h az ember használja nem azt jelenti feltétlen, h egész nap rajta lóg, a seggeket meg le lehet tiltani.
Ez az fb példa mondjuk lehet nem a legjobb, de hát remélem értitek.
Ha kerüli az új dolgokat, akkor fél a változástól.
A facebook-ot meg megértem, hogy nem használja...A legtöbb tini tényleg ott éli az életét. Nem tudnak másról beszélni, csak hogy ki mit lájkolt, ki mit írt kommentbe, jaj kitörölt az ismijei közül...nagy problémák. És ami ennél is rosszabb egy szót nem tudnak leírni helyesen, de még fogalmazni sem tudnak. Úgy, hogy ha nem facebookozik, hidd el csak jobban járhat.
Na tipikus.
Érdekes nekem nincs ilyen problémám, mert nem tinikkel van kirakva a fb adatlapom.
Ennyi erővel ne üljetek autóba, mert az úton sok a barom meg a részeg...
De közben gondolkoztam másik példán.
Ezt is itt figyeltem meg, h ha szóba jött a VV5, akkor 3 csoportot lehetett elkülöníteni.
A VV fanokat, akkor akik tényleg lesz?arták a VV-t, illetve a kérdésben is leírt személyeket, akik legalább annyit foglalkoztak a VV-vel, mint a fanok, mert állandóan szapulták, minden lehetőséget megragadtak, h leírják, h mekkora izé, mert ettől megint olyan kis értelmesnek érezték magukat.
Na, idefigyelj. Nem szapultam a facebookot, aki akarja használja, de ha nem használja SZERINTEM nem marad le semmiről. Az meg kor kérdése, hogy milyen korú ismerőseid vannak. Én 19 vagyok, nyilván fiatal ismerőseim vannak túlnyomó részben és tőlük ezt tapasztalom. Ennyi.
A Való Világ meg nem tudom, hogy jön ide, de valljuk be azt sem az értelmiségiek nézik. De nekem teljesen mindegy, hogy ki mit néz, nem az én dolgom, de a véleményem had legyen már meg róla!
Hogyan nevezzük, milyen jelzővel illetjük az így viselkedő embert?
Igényesnek.
Igazából attól, hogy egy műsor, szokás, étel, program új, nem jelenti azt, hogy az jó is. Az új dolgok közt a szemét a legtöbb, és az igényes dolgokból van a legkevesebb. Beállítottság kérdése is, nekem például nincs igényem arra hogy mindent megosszak mindenkivel, meg tudjak mindenkiről (facebook), meg arra sem hogy érdektelen dolgokkal töltsem az időt (VV).
Ettől függetlenül fent vagyok a facebookon is, de nem nagyon aktivizálom magam, mert nem érdekelnek az ottani dolgok, meg a való világból is láttam annyit hogy meg tudjam állapítani hogy komolytalan dolog.
Nem kitűnni akarok a tömegből, érdekes is lenne, ha azzal ki lehetne tűnni belőle, hogy nem vagyok rendszeres facebook látogató, és való világ néző.
A tömegből mondjuk Szemerédi Endre tűnik ki, akiről egyébként nem tudom hogy mennyire aktív a facebookon és hogy nézi-e a való világot. Ugyanis ezek egy normális felnőtt ember számára sokad rangú dolgok.
Fiatalok számára lehet hogy fontosak, jobb esetben találnak majd fontosabbat is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!