Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért nem akarnak dolgozni a...

Miért nem akarnak dolgozni a nők manapság?

Figyelt kérdés

Miért lehet azt egyre többet látni, hogy a nők kiválogatják az olyan munkaköröket, ahol semmihez nem kell érteni és a lehető legkevesebbet kell dolgozni, a lehető legkevesebb felelősség vállalása mellett (pl. HR). Más területeken nem nagyon akarnak dolgozni én úgy vettem észre.

Miért van ez? Miért nem akarnak semmit kezdeni magukkal?

2012. márc. 22. 11:43
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
100%

Én szeretnék nagyobb felelősséggel járó munkakörben dolgozni, most mezei asszisztens vagyok ahol rengeteget kell melózni, viszont robotmunka, de:

hiába ugyanaz a végzettségem, mint egy pasinak, nem fognak felvenni, mert:

- huszonéves vagyok, biztos majd elmegyek gyereket szülni

- általános előítélet, hogy a nők kevésbé jól végzik a "férfias" munkákat, ergo majd én fogom elszámolni a dolgokat és miattam szakad le a híd

- egy-egy állásajánlatra rengeteg a jelentkező, nem a tapasztalat nélküli, frissdiplomás kiscsajt fogják felvenni, amikor tapasztalt vén rókák is sorban állnak a munkákért.

2012. ápr. 19. 11:04
 22/29 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező ez elég proletár felfogás már ne is haragudj.Mindenki a végzettségében akar dolgozni.Ha neked HR diplomád van akkor értelem szerűen abban akarsz dolgozni.Én sem fogok elmenni utat építeni meg aszfaltot rakni a végzettségemmel.

Olyan nincs hogy semmihez sem ért.A HR igenis kell , ő dönti el hogy az illető megfelel-e a cégnek vagy nem.Meg ő képviseli a dolgozót.

Férfiként van egy műszaki és egy gazdasági diplomám , nem tudnék házat tervezni mert nem értek hozzá.Én ahhoz értek ami a végzettségem.

2012. ápr. 19. 11:35
 23/29 anonim ***** válasza:

Békés megyében lakom 20 % -os munkanélküliség,4 gyerek,apolónői végzettség.Nem megyek vissza 3 műszakba dokgozni.Ki kell tanulnom valami más szakmát.

Itt rengeteg nő keres munkát,mindegy mi csak legyen.Sokan napszámosként fóliában dolgoznak stb.

2012. ápr. 19. 13:31
 24/29 A kérdező kommentje:
Nem tudom, hogy milyen muszaki diplomad van, de tudhatnad, hogy a papirtologato teruleteken kivul a HR erdemben semmilyen mas terulethez nem tud hozzaszolni. Mindezt azon egyszeru oknal fogva, mert a HR-esknek sem szakmai tapasztalata, sem pedig relevans vegzettsege nincs a kulonbozo muszaki teruleteken. Igy lenyegeben csak akadalyt kepeznek a jeloltek elott.
2012. ápr. 19. 22:42
 25/29 A kérdező kommentje:
Attol meg, hogy valakinek HR terulethez kotheto vegzettsege van meg nem jelenti azt, hogy valoban szukseg is van ra. Attol meg, hogy a multik elterjesztettek messze foldon ezt a munkakort meg nem jelenti azt, hogy van is neki ertelme. Ha dolgoztal mar igazi multinal, akkor tudhatod, hogy mennyi felesleges hulyeseg van az ilyen cegeknel, a kulonbozo ceges policy-k miatt, de ez meg nem jelenti azt, hogy a HR-re valoban szukseg is lenne.
2012. ápr. 19. 22:47
 26/29 anonim ***** válasza:

kedves kérdező, válaszolnék.

"a papirtologato teruleteken kivul a HR erdemben semmilyen mas terulethez nem tud hozzaszolni."

erre kérnék konkrét példát. én sem vagyok HR-es természettudományi-műszaki szakon tanulóként, tehát 0 tudás nélkül, személyes tapasztalatok (pl ismerek egy HR-est és ő mesélte) nélkül én nem mernék ilyeneket kijelenteni. pláne 1 ember még nem a világmindenség megmondója, van, akinek "unalmasabb" a munkája, van akinek "érdekesebb" (bár ez totál relatív, hogy kinek mi az unalmas vagy az érdekes), és nyilvánvalóan embere válogatja, hogy ki milyen témához tud hozzászólni.

"Mindezt azon egyszeru oknal fogva, mert a HR-esknek sem szakmai tapasztalata, sem pedig relevans vegzettsege nincs a kulonbozo muszaki teruleteken. Igy lenyegeben csak akadalyt kepeznek a jeloltek elott."

miért lenne akadály egy műszaki végzettségű előtt? tudod a szakmádat? igen. beszélsz 1 nyelvet? igen. van munkatapasztalatod? igen. akkor hol van itt az akadály? ha motiváltnak tűnsz, ha szorgalmasnak, jó munkaerőnek látszódsz, ha megvannak a megfelelő végzettségeid, amit egy munka megkíván, nincs olyan akadály, amit eléd tudna gördíteni. égne a pofám, ha egy interjún nem tudnék pár összefüggő mondatot a szakmámról vagy az abban elért esetleges ereményeimről beszélni.

"Attol meg, hogy a multik elterjesztettek messze foldon ezt a munkakort meg nem jelenti azt, hogy van is neki ertelme. Ha dolgoztal mar igazi multinal, akkor tudhatod, hogy mennyi felesleges hulyeseg van az ilyen cegeknel, a kulonbozo ceges policy-k miatt, de ez meg nem jelenti azt, hogy a HR-re valoban szukseg is lenne."

ha az általad emlegetett multiknak van rá pénzük, hogy extra munkaerős foglalkoztassanak, amire állítólag semi szükség, nem tudom, hogy ez téged miért zavar. ennyivel kevesebb a munkanélküli az országban. nyilvánvalóan nyugaton és keleten máshogy működnek a dolgok, és otthon a HR nem egészen ugyan az, mint idekint. de ez nem a HR-esek hibája, ez az oktatásé és még elég sokmindené. ha felveszik dolgozni a HR-eseket, akkor ez azt is jelenti, hogy valamilyen formában szükség van rájuk.

2012. ápr. 20. 21:33
 27/29 A kérdező kommentje:
Latszik, hogy nem nagyon dolgoztal meg az eletedben. Nem nagyon palyaztal, allasinterjukon meg meg annyira sem vettel reszt.
2012. ápr. 21. 00:07
 28/29 anonim ***** válasza:
100%

"Latszik, hogy nem nagyon dolgoztal meg az eletedben. Nem nagyon palyaztal, allasinterjukon meg meg annyira sem vettel reszt."

dehogynem, 16 eves korom ota dolgozom nyaranta, es kulfoldon egyetem mellett is (evkozben is, karacsonykor is, nyaron is), mert eltartom magam egyetem mellett. igaz, a szakmamban konkretan meg nem volt lehetosegem dolgozni (masodeveskent nem vesznek meg fel placement-re, csak harmadik utani nyarra), de van azert egy-ket fogalmam, hogy hogy zajlik egy interju, hogy hogy kell megpalyazni egy allast esatobbi.. idekint meg egy mezei takaritomunkahoz is legalabb 1-2 referenciat kernek. ugyhogy hidd el, van egy keves fogalmam a dologrol.

2012. ápr. 21. 19:50
 29/29 A kérdező kommentje:

Egy kis adalék az eddig leírtakhoz.

Keressetek rá erre: Valóban a magyar lányok a legrosszabb munkaerők Európában?

Érdekes dolgokat írnak le már rögtön az első oldalon.

2012. jún. 24. 03:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!