Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért nem akarnak dolgozni a...

Miért nem akarnak dolgozni a nők manapság?

Figyelt kérdés

Miért lehet azt egyre többet látni, hogy a nők kiválogatják az olyan munkaköröket, ahol semmihez nem kell érteni és a lehető legkevesebbet kell dolgozni, a lehető legkevesebb felelősség vállalása mellett (pl. HR). Más területeken nem nagyon akarnak dolgozni én úgy vettem észre.

Miért van ez? Miért nem akarnak semmit kezdeni magukkal?

2012. márc. 22. 11:43
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
100%

Kedves 5.

Én pont textilipari végzettséggel rendelkezem és olyan szívesen dolgoztam volna egy időben a szakmámban. De nem tudtam :(

Aztán az évek folyamán más felé mozdultam és amit találtam magamnak, illetve amit ajánlottak, azt szeretem csinálni. Már nem mennék vissza a textiliparba dolgozni, mert lassan 10 éve nem azt csinálom, a tudásom megkopott és az újításokat nem ismerem. :)

2012. márc. 22. 12:09
 12/29 Andizsuzsi ***** válasza:
90%

"Pedig van benne valami: kevesebben akarnak konzervgyárban dolgozni vagy szövőüzemben, stb. főképp fiatalok"

Mert a férfiak minden vágya az, hogy soron dolgozzanak. Hány férfi szeretne szövőüzemben dolgozni?

2012. márc. 22. 12:10
 13/29 anonim ***** válasza:
26%
Kedves utolsó az mindig női munka volt kár is tagadni.
2012. márc. 22. 16:18
 14/29 anonim ***** válasza:
82%
Kérdező! Ezek szerint anyád sem dolgozik? Valószínűleg ő is egy igen lusta asszony. Csakis innen szedhetted a példát. Gratulálok!
2012. márc. 22. 16:19
 15/29 A kérdező kommentje:

Magam is mérnöknek tanultam. Láttam, hogy a lányok közül az évfolyamomban (önmagában is érdekes, hogy miért csak ennyi lány tanul mérnöknek, vajon miért) sokan hogyan szerezték meg a mérnöki diplomát.

Mint ahogy azt is látom, hogy hányan dolgoznak a velem együtt végzett lányok közül mérnökként, miután rájöttek, hogy mit is jelentene a gyakorlatban mérnöknek lenni-, hogy miről is szól valójában egy mérnök élete.

2012. márc. 22. 16:33
 16/29 anonim ***** válasza:
100%

Azért az elég durva, hogy az első 5-6 kérdés között szerepel állásinterjún, hogy van-e pasid, és akarsz-e gyereket, ha női álláskereső vagy. Megkérdőjelezik a tudásod akkor is, ha jó eredményekkel diplomázol, és 2-3 nyelvet beszélsz normális szinten.

Ezek a kérdések kb. olyan tapintatos dolgok, mintha a férfi interjúalanytól megkérdeznék, mekkora a farka. Mert mi van, ha impotens lesz, és emiatt depressziós, és kimarad a melóból.

A HR-es meg külön állatfaj, nemtől függetlenül általában a létező legalkalmatlanabbat szerződtetik a céget. Az embereket sz*rként kezelik, lenézőek, nagyképűek.

2012. márc. 22. 20:58
 17/29 anonim ***** válasza:

Valószínű, hogy mivel te mérnöknek tanultál, nem tartod sokra, amit én tanulok, mégis úgy érzem, hogy itt van némi tévedés. Én szociális munkásnak tanulok, az évfolyam 90%-a lány. Nem nagyon ismerek nálunk olyat, aki nem szeretne dolgozni. És azt se mondanám, hogy ez olyan nudli munka lenne, én pl. majd hajléktalanokkal szeretnék elsősorban foglalkozni.

Egyébként a fizikai munkával sincs bajom, sőt, szeretem is, de nem ez az életcélom. Amikor középiskolás koromban nyaranta diákmunkát végeztem, akkor is mindig inkább a kukorica címerezést választottam, pedig mehettem volna joghurtot meg teát kóstoltatni, de ahhoz rohadtul nem volt kedvem :D Őszintén szólva én utálok egy helyben ülni/állni, azt szeretem, ha jönni-menni kell és csinálni valamit. Meg is hülyülnék egy olyan munkahelyen, ahol, ahogy te írod, nem kell érteni semmihez, és a lehető legkevesebbet kell dolgozni. Ez baromi unalmas lehet.

2012. márc. 25. 10:24
 18/29 Andizsuzsi ***** válasza:

Kérdező! elmondanád, miről szól egy mérnök élete, amit a lányok nem vállalnak be?

Amúgy milyen mérnök vagy?

2012. márc. 26. 09:32
 19/29 anonim ***** válasza:
20%

"Mert a férfiak minden vágya az, hogy soron dolgozzanak. Hány férfi szeretne szövőüzemben dolgozni?"

Ez mindig is női munka volt, einstein. És van benne vmi, ha már a nők annyira egyenjogúak akarnak lenni, nyugodtan elmehetnek bányába vagy útépítésre melózni.

2012. ápr. 8. 07:49
 20/29 anonim ***** válasza:

"És van benne vmi, ha már a nők annyira egyenjogúak akarnak lenni, nyugodtan elmehetnek bányába vagy útépítésre melózni."

hát ez epic fail, már ne is haragudj.

a női egyenjogúság lényege, hogy a nők is (mint a férfiak) jogosultságokat kapnak (pl tanuláshoz való jog, lehetőség, hogy dolgozhatunk, hogy szavazhatunk ésatöbbi.) és szabadságot, hogy ezt mi döntjük el, akarjuk-e; ergo, itt: hogy kiválaszthatja, eldöntheti, hogy mit akar csinálni. tanulni akar-e vagy sem vagy szakmunkát végezni vagy háztartásbeli lenni. egyenlő esélyeket teremteni, ugyanolyan fizetést kapni, mint a férfiak. értem én, hogy sokan (és főleg az aluliskolázottak) ezt vagy nem fogják fel, nem értik meg vagy egyszerűen csak szajkózzák a hülyeségeket, amiket másoktól hallottak, de meg kell értened, hogy itt a lehetőségen van a hangsúly. elméletben nekem is lenne lehetőségem (nőként) építőiparban dolgozni, ha akarnék. de akár egy bányába is elmehetnék.. (az már más kérdés, hogy valószínűleg nem vennének fel, mert nőként nem találnának alkalmasnak a munkára), de nem akarok, mert tanulni akarok. szerintem pont, hogy ezekben a szakmákban még mindig erős a diszkrimináció a nők felé, mivel nem hiszem, hogy nagyon nyitogatnák az ajtót a női fizikai munkások előtt (más kérdés, hogy a nők sem tolonganak, szerintem eléggé nyilvánvaló okok miatt).

2012. ápr. 19. 04:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!