Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért mondják az ázsiaiakra,...

Miért mondják az ázsiaiakra, hogy kegyetlenek, lelketlenek?

Figyelt kérdés

2012. márc. 22. 09:53
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:

Ha valaki szimpatizál az ázsiaiakkal, az kérem, ne vegye sértésnek a kérdésemet, nem bántani meg szidni akarom őket, csak kíváncsi voltam.

"teljesen máshogy gonodolkodnak a

fizikai fájdalomokozásról."

Csak az okozott fájdalomról, vagy a kapottról is? Egyébként természeti népeknél vannak még ilyenek, ahol teljesen máshogy állnak hozzá az élet-halál kérdéshez, de ott ez inkább hitbéli kérdés, nem csak úgy hobbiból szadiznak. És náluk el tudom képzelni, hogy az elszenvedett kínhoz is úgy állnak hozzá, hogy azt el kell tudni fogadni és elviselni, mert ez az ő istenük, isteneik akarata. De nem igazán értem akkor, hogy az empátia belőlük hol van? Mi ezt a fejlettség egyik fokmérőjének tekintjük, aztán lehet, hogy egy természetellenes túlérzelgősségrő van szó? Dehát társuk iránti sajnálatot még az állatok is éreznek, már amelyik.

"És ez meg hogy lehet? Valahogy mindig pont a vezetők különböznek az átlagtól?"

Szerintem pont azért lesz valakiből vezető, mert elüt az átlagtól. Akiben nincs hataloméhség, az nem fog vezetői babérokra törni, így kihullanak a normálisak, és már csak az eszelősök versengenek tovább egymással a vezető posztért.

2012. márc. 23. 04:56
 12/21 anonim ***** válasza:

"Szerintem pont azért lesz valakiből vezető, mert elüt az átlagtól"

Igen, pl. az átlagtól eltérő POLITIKAI képességei vannak.

Nem kegyetlenségben jobb az átlagnál, hanem rábeszélő- és szervezőképességben.

Na most ha egy társadalom következetesen a legkegyetlenebb embereket választja ki politikusnak, az valamit arról a társadalomról is mond, nem?

Magyarországon is volt kommunista diktatúra, meg Kínában is. Magyarországon mégsem úgy folyt a földosztás, mint Kínában, ahol a kulákokat felkoncolták, majd a parasztok megették a szívüket, májukat stb.

2012. márc. 23. 07:56
 13/21 A kérdező kommentje:

Akkor kérdezek valamit:

Adott egy átlagon felüli politikai képességekkel rendelkező, jámbor ember. A jámborságából adódóan van egy határ, hogy meddig megy el a hatalomért folytatott "harcban", előrejutásban.

És adott egy átlagon felüli politikai képességekkel rendelkező, hatalomittas ember. Mivel ő gátlástalan, így neki sokkal kijjebb van ez a határ, ha egyáltalán van.

Kettejük közül szerinted melyik fog hatalomra jutni?

2012. márc. 23. 10:09
 14/21 A kérdező kommentje:

Ja, és még annyit hozzátennék, hogy bizonyos magasságú pozícióktól már tesztelik az emberek jellemét a felvételiztetők! Ne nézz hülyének, NEM ÉN TALÁLOM KI!

Úgy működik, hogy egy feladat elé állítják a lennedő kollégát, ami feladatnak a technikai nehézsége az egyik összetevő, a másik meg az, hogy súlyos erkölcsi gátat kell hozzá áthágni. Namármost a hangsúly csak az elsőn van (szakmai, technikai rész), a második, erkölcsi részről úgy beszélnek, mintha a világ legtermészetesebb dolga lenne. Ezután jön a próba, hogy a páciens elvégzi-e a feladatot, aki persz azt hiszi, hogy a próbafeladat az ő szaktudását teszteli, holott a teszt lényege az, hogy gerinces-e a pályázó, hogy megszólal-e a lelkiismerete. Ha nem szólal meg, akkor alkalmas, fel van véve. És ő nem is tud róla, hogy a jelleme felvételizett a posztra, nem a tudása! Ez nem összeesküvés elmélet!

2012. márc. 23. 10:23
 15/21 anonim ***** válasza:

"És adott egy átlagon felüli politikai képességekkel rendelkező, hatalomittas ember. Mivel ő gátlástalan, így neki sokkal kijjebb van ez a határ, ha egyáltalán van.

Kettejük közül szerinted melyik fog hatalomra jutni?"

Egy olyan társadalomban, ahol az erőszakot általában véve elítélik, nem fognak erőszakos embereket hatalomra juttatni. Ha egy erőszakos diktátor kerül hatalomra, azt a nép elmozdítja, ld. Rákosit.

2012. márc. 23. 12:45
 16/21 anonim ***** válasza:
2012. márc. 23. 22:37
 17/21 anonim ***** válasza:
Nem tudom, de aki kitalálta, az nem épp... A japánok olyan aranyosak, mindig mosolyognak, meg a béke jelét mutatják.
2012. márc. 28. 20:45
 18/21 A kérdező kommentje:

"Egy olyan társadalomban, ahol az erőszakot általában véve elítélik, nem fognak erőszakos embereket hatalomra juttatni. Ha egy erőszakos diktátor kerül hatalomra, azt a nép elmozdítja, ld. Rákosit."

Nem látványos erőszakról van szó, hanem hogy nem éppen erkölcsös módszerekhez folyamodnak.

2012. márc. 29. 14:55
 19/21 anonim ***** válasza:

A japán nem épp jó példa, ők más kultúra azért, mint a nyomorgó indiaiak vagy kínaiak vagy a mongolok.

Egyébként az, hogy mosolygósok, nem azt jelenti, hogy életvidámak és emberszeretők (azok a délamerikaiak), hanem náluk ez udvariasság kérdése..

2012. márc. 29. 17:20
 20/21 anonim ***** válasza:

amúgy látom nem értettétek meg mit akartam ezzel.

ahol sok ember él ott kevesebbet figyelnek másokra,

csak figyeljetek egy 1000-2000-es falut többnyire mindenki köszön a másikra és sok ember ismeri egymást.És ilyen helyekenjobban figyelnek egymásra.De már ma egy 30000-40000 ezres városra is nem lehez ezt mondani neméghogy egy olyan országra mint pl Kína akol több mint 100 miliós város van.É az emberi kegyetlenség nem nemzettől hanem embertől függ.Csak ugye 100000000 emberből többet találsz mint 9.5 milióból vagy mint nálumk 5.7 ből.

2012. júl. 12. 22:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!