Honnan ered a drog-ellenesség? (Pl. Jobboldaliaknál, de lehet másoknál is. )
Nyilván nem jó zombiként élni, de attól még nem kell minden szert utálni.
Légyszi normális válaszokat.
6. válaszoló! Nem kell kiforgatni a szavaimat, tudod Te és tudja mindenki, hogy az emberek többsége mit ért drog alatt, és szerintem a kérdés is erre vonatkozott. Nem pedig a gyógyszerészeti készítményekre, az alkoholra vagy a koffeinre,amelyek természetesen szintén függőséget okozó készítmények, szóval a felvetésed ebből a szempontból jogos.
Teljesen mindegy mit mondunk mi ellenzők, teljesen mindegy, hogy mit a támogatók! Akik akarják használni, azok úgyis tudnak indokot mondani arra, hogy miért olyan rohadt jó a kábszer, így sikerül becsapniuk magukat, és h*lyének nézni az embereket.
Nemrég olvastam egy könyvben a megszaladási jelenségekről. Abban volt,hogy míg az ősi közösségekben, illetve régi kultúrákban hagyománya van a drogfogyasztásnak, és tisztában vannak vele, hogy hogy és ki fogyaszthatja, addig Európában és az amcsiknál sincs kultúrája, így nem tudják hova tenni, nincs semmilyen története, ezért kitaláltak neki egyet, ez pedig a lázadással függ össze leginkább.
Tehát míg a dohányzásnak és az alkoholnak már itt is kialakult kultúrája van, addig a drogoknak még ez nem alakult ki. Egyébként én sem ítélem e a könnyű drog fogyasztást.
Sajnos volt ismerősöm, aki elvonóba került, de visszaszokott, és meghalt.
Mikor meglátogattuk az elvonón, hát az maga volt a földi pokol! Üres tekintetű, összfüggéstelenül beszélő valamik, voltak ott bent; nem egy volt, aki az elvonástól való fizikai fájdalmban üvöltött.
Megjegyzem, a rendszeresen füvező egyetmista, volt osztálytársaim emlékezete rohamosan romlik a drog miatt. Nem emlékeznek a ballagásunkra, a szalagavatónkra, a jó kis osztálykirándulásukra. Van, amelyik azt felejti el heti 2-3 alkalommal, hogy mikor született, vagy hogy hanyas számú koleszszobában lakik...
A fű hosszú távú hatása az elbutulás, és nem is bíztatnék senkit rendszeres használatra.
De nem minden drog egyenlő a fűvel vagy a korokodillal vagy valami egyéb szeméttel.
Igaz - a többi nagyságrendekkel rosszabb.
A drog egyetlen módon nem okoz testi-lelki leépülést: ha a legritkább esetben használják. De, mint írtam, nagyon kevés olyan jellemóriás van, aki ellen képes állni a függőségnek. Azoknak meg mi szükséges volna rá?
De kérdező, egy kérdés:
Te gyanítom támogatod a különböző drogokat (akármilyet), legalábbis a kérdésedből azt veszem le. Szerinted, egy egészséges lelkületű emberről van szó, ha valaki csak különböző tudatmódosító szerektől képes jól érezni magát? Számomra ez teljesen ledöbbentő - mi ha elmegyünk haverokkal/barátokkal szórakozni, egyikünk sem iszik alkoholt, nem szívunk be/lőjük be magunkat, nem cigizünk - és mégis remekül érezzük magunkat, olyan poénok szoktak lenni, hogy gurulunk a röhögéstől; mindezt magunktól. Kérlek, magyarázd meg, hogy a lelki bajokkal küzdő embert miért kéne odaengedni olyan szerhez, ami 99% eséllyel sokkalta mélyebb válságba fogja taszítani! Számomra ez tényleg magas...
Akármilyen nem támogatok!!! Csak az olyant, amilyentől tanulni lehet.
Az egészséges ember pedig tanulni szeretne, és néhány szertől azt is lehet. És a természettől kapott növényektől is nagyon sokat lehet tanulni. A tudás boldogsága ezáltal eltölthet, de ez szerintem nem megvetendő.
Magam is alig iszok alkoholt, nem füvezek, cigit is csak nagyritkán. A szerekkel meg nem csak szórakozni lehet, de ezt az előbb leírtam.. Ellenben el tudom fogadni, ha valaki úgy érzi jobban magát, s azt is, ha valaki meg tisztán.
Abban, hogy egy beteg ember 99%-os eséllyel lesz rosszabbul, ennyire ne légy biztos. Lásd például:
Akkor berúgni is orvos jelenlétében kellene?
Nyilván nem hátrány, de általában túlélik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!