Múmia múzeum Palermóban - normálisak?
CSAK ERŐS IDEGZETŰEK OLVASSÁK!
Turisztikai látványosság Palermóban a múmia múzeum.
http://www.youtube.com/watch?v=DQB6zibL5ng
Tudom, nem vagyunk egyformák, eltérő kultúra, mint a mienk, de én eléggé felháborítónak tartom, hogy ezek a szerencsétlen emberek ilyen méltatlanul végezték - hogy néznek ki ezek a múmiák? A legvéresebb horrorfilm elbújhatna mögötte. Szerintem elég kegyeletsértő - legalább is sem én, sem a családtagjaim nem szeretnénk holtunk után embereket rémísztgetni. Pár kivételtől eltekintve egy tömény borzalom egy ilyen rosszul balzsamozott múmia. Ráadásul gazdag családok "temetkeztek"
ide...
Hát azért ez még mindig jobb, mint a legvéresebb horrorfilm. Én kiskorom óta olvasok múmiákról szóló ismeretterjesztő könyveket, de nem lettem sem őrült, és rosszat sem álmodtam tőle soha - nem úgy a horrorfilmektől.
Az viszont tény, hogy kegyeletsértő. De mondok jobbat, ami szerintem sokkal morbidabb. Auschwitz, mint turistalátványosság.
Amúgy ezek nem balzsamozott múmiák, hanem a katakomba levegőjétől maradtak meg ilyen épen.
"CSAK ERŐS IDEGZETŰEK OLVASSÁK! "
Szerintem csak Te vagy a gyenge idegrendszerű!
Én speciel nagyon szívesen megnézném ezt a helyet! Ha egyszer eljutok arra a környékre biztos a programban lesz.
Éni is meg fogom nézni, ha eljutok Palermóba, már csak a kíváncsiság kedvéért - persze, csak ha nem túl drága a megtekintés. De ettől függetlenül nagyon morbidnak, és kegyeletsértőnek találom - az a gond, a múmiák többségét nem sikerült jól konzerválni, emiatt rettenetes látványt nyújtanak - na ez az, amit kegyeletsértőnek érzek. Mert ha szépen, tökéletesen épen maradt volna meg, mint Rosalina holtteste, akkor teljesen érthető lenne az egész. Én egyáltalán nem szeretnék halálom után oszladozó, torz holttestként ilyen helyen lógni - persze már ez nem szokás, pláne hazánkban sosem volt - csak úgy bele gondoltam.
Egyébként a múzeum előtt is van egy tábla "csak erős idegzetűeknek" - mert legtöbb embert ez a kiállítás igencsak nyomasztja, nem mindenkinek való a látvány, például gyerekeknek, kismamáknak - nem is kell hozzá különösebben gyenge idegrendszer - nem vagyunk egyformák.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!