Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Az általános magyar oktatás...

Vilag kérdése:

Az általános magyar oktatás tényleg színvonalasabb mint sok külföldi? Gondolok itt elsősorban Európára és az USA-ra.

Figyelt kérdés

Valahol hallottam, több helyen olvastam, hogy matematikából pl. a 12 évesek nálunk az tanulják mint nyugaton a 15-16 évesek. Eben mennyi igazság van?

De az is helyzet, ha jól tudom, hogy nálunk sok fölösleges dolgot megtanítanak. Többet mint külföldön?

Ha lehet olyan emberek legyenek akik jártak már külföldön, de aki még nem de tud érdekeset a témáról annak válaszait is várom.

2012. márc. 16. 08:26
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
0%

18:18

"Soha nem értettem mi a bánatért kell nekem tudni, hogy a Pilisben mi mindent bányásznak? Tudom hogy a lengyel szén egész jó azt kész. Ha valamire kíváncsi vagyok ott a térkép."

Ennyi erővel mondhatod azt is, hogy csak olvasni kell megtanulni, azt' ott a Wikipédia.

Csakhogy ha semmit sem tudsz, akkor értelmezni sem tudod, amit olvasol.

Ha végképp nem találod érdekesnek azt a kérdést, hogy hol mit bányásznak, akkor is hasznos, ha meg kell tanulnod, mert a legfölöslegesebb dolog megtanulása is fejleszti a memóriát. Másrészt felkészít az életre. Az életben ugyanis egy csomószor előfordul, hogy el kell végezni valamilyen feladatot, amihez nincs kedved vagy nem látod az értelmét.

2012. márc. 16. 18:25
 12/17 A kérdező kommentje:

Azt értem, hogy nincs fölösleges tudás, ebben igazad van. Csak az a fölösleges amit jó edélyel soha életemben nem fogok használni.(Esetleg ha mondjuk egyszer elautózunk arra a gyerekeimmel, és akkor lehet nekik magyarázni.) De másra nemigen mint arra hogy felkeltse a diák érdeklődési körét.

Gondolom pl a fizikát is azért tanulják, hogy a továbbtanulás előtt álló diákot érdekli a fizika, de nem mert úgy tovább tanulni, hogy nem tudná milyen is az.

Viszont aki nem ilyen pályára készül annak ez a tudás végül is "fölösleges".

Valami ilyesmire gondoltam a szóval.

A "nyugat" alatt meg azokat az európai országokat értettem akik nem voltak tagjai a varsói-szerződésnek. +USA,Kanada

Mint általában az emberek többsége.

2012. márc. 16. 19:04
 13/17 A kérdező kommentje:

Bocs ez zagyva lett:"Gondolom pl a fizikát is azért tanulják, hogy a továbbtanulás előtt álló diákot érdekli a fizika, de nem mert úgy tovább tanulni, hogy nem tudná milyen is az."

Ha a továbbtanulná vágyó diákot érdekli a fizika, de nem mer úgy továbbtanulni hogy nem tudná pontosan mi az, akkor kap egy kis ízelítőt ami alapján eldöntheti mit szeretne.

Így már egy kicsit értelmesebb. :)

2012. márc. 16. 19:06
 14/17 anonim ***** válasza:

19:04

Lehet, hogy te 12 évesen már tudtad, milyen "pályára" készülsz, de ez ritka, mert van, aki még 25 évesen se döntötte el végleg.

2012. márc. 16. 21:55
 15/17 anonim ***** válasza:

"A "nyugat" alatt meg azokat az európai országokat értettem akik nem voltak tagjai a varsói-szerződésnek. +US"

Más a skandináv oktatási rendszer, megint más a német, megint más az angolszász.

2012. márc. 16. 21:56
 16/17 anonim ***** válasza:
66%
Az emberi agy úgy van megalkotva, hogy azt memorizálja elsősorban, amit fontosnak tart. Ez vonatkozik az iskolai tanulmányokra is.
2012. márc. 17. 13:29
 17/17 anonim ***** válasza:
Olvastam több helyen részletesebben is a világszinten elitntek tartott finn oktatásról, én annyira nem estem tőle hasra. Láttam egy videót,amiben finn középiskolások mesélik, hogy nincs vagy napi 10 perc náluk a házi feladat. Kösz, nem kérnék belőle, egyetértek, hogy nem létezik felesleges tudás. én mindig szerettem iskolába járni és utálom, ha valaki elkezdi bizonygatni hogy ez vagy az miért felesleges (a neten is sok ilyet olvasok, ismerősi körben is). Érdekes módon mégis mindenki tovább akar tanulni, irodai munkát akar magas fizetéssel, a fizikai munka és a közepes fizetés már nem jó, abból már családot sem lehet alapitani ugye. A magyar oktatás tényleg jó és ha nem lennénk annyira elnyomott ország geopolitikailag és gazdaságilag, akkor előkelőbb helyen is állnánk ezen a ranglistán. Egyszer olvastam a világszinten elitnek számitó brit egyetemről, irta valaki, akinek rokonai ott tanultak (fizetős képzésen), hogy közel sem olyan nagy szám, mint amilyen a hire. Egyébként hiába jó az oktatás, igy is tele vagyunk félanalfabétákkal, sokan nem tudják elhelyezni még évszázadra sem a világháborúkat időben - ismerek olyat, aki nem tudja, de négyesre érettségizett.. Szóval nem csökkenteni kellene a követelményeket, hanem szinten tartani és növelni, több erős képzést nyújtó általános iskolát, középiskolát . Hiába van ott a google-ban minden, én inkább azt szeretném, ha valós tudásanyag lenne az emberek fejében, általános tájékozottság, nem a wikipédia lenne mindenre a mankó.
2020. szept. 6. 15:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!