A külföldi weboldalakon is megy az anyázás, szídás, becsmérlés?
Milyen weboldalakra gondolsz? Mint a gyk? Vagy általánosságban?
Nekem már volt szerencsém pár gyk-hoz hasonló oldalhoz, ott nem nagyon van vitázás, mert azt nem fórumnak használják és szigorúbbak a szabályok is, nem tudnának az emberek így üzengetni egymásnak és kötekedni.
Van egy oldal, amin sztárokról, színészekről vannak hírek és ilyen női témák (de írnak sokan férfiak is, ott mindenki hozzászól mindenhez). Én azon lepődtem meg, hogy ott elég kulturáltan nyilvánulnak meg, nincs az, mint a hazai oldalakon amikor teljesen kikelnek magukból a csajok és szájkaratéznak :D
Azért pl. a népszerű videómegosztón néha megy az anyázás. Sőt olykor apró tévedések miatt úgy le tudják egymást hordani, hogy "öröm" olvasni...
Ja egyébként én az amerikai/angol, angol nyelvű oldalakra gondoltam, másmilyet nem látogatok gyakran, nem tudom egyéb nemzeteknél hogy alakulnak a dolgok ilyen téren.
Általánosságban azt lehet mondani, hogy értelmesebben szokták lereagálni a dolgokat (vagyis én eddig ezt tapasztaltam). Ha valakinek beszólnak szép kerek mondatokban válaszol neki az illető és leírja miért nincs igaza a kötekedőnek.
Értem.És hogy pontosítsak,a külföldi alatt nemcsak az angol nyelvű oldalakat értettem,hanem arra is kíváncsi vagyok,hogy például a kevésbé híres,akár szomszédos országok(pl.Szerbia,Ukrajna) weboldalain is ilyen puskaporos a helyzet?
Azért ezekre gondolok,mert ott nem olyan jómódú az ország,tudomásom szerint.
Egyetértek az első válaszolóval.
Amúgy én is Yahoo Answers- es vagyok és tényleg van különbség. :)
Ez változó. Persze általában pl. az amerikai oldalakat sokkal erősebben moderálják, ezért a hangnem visszafogottabb. A magyar fórumokat sokkal kevésbé moderálják, és nagyon durva a hangnem. Amit pedig moderálnak (pl. Index fórumok), ott nem a trágárság, durvaság, személyeskedés stb. az, amit kimoderálnak, hanem a nem szimpatikus véleményeket cenzúrázzák.
Ha külföldi oldalakat akarsz, ahol megy a gyűlölködés, akkor nézd meg a topixot vagy a 4chant vagy más hasonló trollkeltető üzemeket.
Ez a legtöbb fórumon ahol nincsenek szigorúbb szabályok így van. Mivel mások nem tudják ki ül a számítógép előtt így nem kell senkinek sem félni attól, hogy ha beszól valakinek akkor annak lesz következménye.
Szégyen, de ilyenek az emberek. (Hozzáteszem, az ilyenek nem épp magas intelligenciát sejtetnek magukról.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!