Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Valaki írna nekem a Vadnyugatról?

Valaki írna nekem a Vadnyugatról?

Figyelt kérdés

tehát a régi, amerikai vadnyugatról..

Serrifekről, Telepesekről, Párbajosokról, munkákról stb.

2012. márc. 11. 19:12
 1/3 anonim válasza:
2012. márc. 11. 19:27
 2/3 A kérdező kommentje:

szerinted ezt már nem olvastam el?

amúgyis a saját véleményeitek, tudományotok érdekel

2012. márc. 11. 19:46
 3/3 mustafa33 ***** válasza:

Xantus János nem igen fog írni neked, az ő írásait másolni meg mégsem merem, de keress rá. Meg Robert Erdoesre, de ő újjabb.

Egy részlet: - 1845 februárban Jowa államban születtem. Ifjúkoromról és családomról nem akarok sokat beszélni, csak azt emelem ki, hogy ha nem űltem lovon, hát bizonyosan abban a perczben estem le róla. Már fiatal koromban ügyes lovas voltam és jól tudtam fegyverrel bánni. Tizenkét éves voltam, mikor az első indiánust megöltem, a mi kissé hirtelenűl és váratlanúl történt. Egy este , körülbelől tíz óra tájban Kearney erőd közelében lementem a folyóhoz; útitársaim esetleg meszszire maguk mögött hagytak és én egészen egyedűl voltam. A mint a parthajláson föltekintettem, a holdfényben egy eleven indiánusnak a fejét és vállait pillantottam meg, a ki szembetűnő érdeklődésel figyelt meg engem. Sokat hallottam már a vörösbőrűek viselt dolgairólo és hozzá voltam szoktatva, hogy egy cseppet se bízzam bennök. Elszántan vállamra emeltem a puskámat, a fejére czéloztam és lőttem. Az éjjeli csendességben hangosabban szólt a puskadörgés mint máskor. A lövésre olyan harczi kiáltást hallottam, a mire cdsak indiánus képes, és a következő pillanatban a rendkívül nagy indiánusnak teteme a parton alágurúlva a folyóba bukott.

William F. Cody ezredes, alias Buffalo Bill.

(AZ ÚJ VILÁG. Kalandozások Amerika művelt és vad vidékein. Kiváló utazók leirásaiból összeválogatta Dr. Simonyi Jenő. Budapest Singer és Wolfner Kiadása.) nem tudom melyik évben adták ki, de valószinűleg az 1880, 1890-es években.

2012. márc. 11. 21:46

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!