Mi a baj a rockerekkel?
#9!
Egy rocker nem mondja jelmeznek a szubkultúra jellegzetes viseletét. A másik pedig az, hogy a metalt nem á-val, hanem a -val írja.
Kifejtem neked, amire én jöttem rá megfigyelésekből. Én is rocker vagyok, és elég sokan nem is szeretnek, persze sokkal többen meg nagyon szeretnek, szóval nagyon nem érdekelnek az utálók.
Nos, a rock egy életérzés, a zene csak egy része, és nem is a legmeghatározóbb része, mert hiába hallgat valaki rockzenét, ha mellette leszarja a jövőjét, soha semmien céljai nem voltak, nem akart tenni valamit a világért. A rockerek kicsit érzékenyek, utálják a kapitalizmust, a birka embereket, és szeretnék, ha újra a régi lenne a világ, ahol még lehettek egyéniségek, és tényleg a miénk volt a világ. Ezt az eszmét amúgy a hippik kezdték el (akik gyakorlatilag a rockerek elődei), mert ráébredtek arra, hogy azért élnek olyan jól, mert más országoktól rabolja az állam a sok pénzt. És akkor otthagyták a családjukat, azt mondták, kösz, ebből mi nem kérünk, és a többit tudjátok.
A rockerek nem félnek kimondani a véleményüket erről az elbutított szemétzabáló, tévén felnövő társadalomról, és szándékosan szembemennek az aktuális divattal. Ezért hordanak feketét stb. Az igaz, hogy a régebbi rockerek tényleg nem mostak hajat meg leszakadt róluk a ruha, de ez a hippi elem, amit az előbb írtam le, a mai rockerek viszont azért már nagyrészt adnak a külsejükre, és a punkok is. Legalábbis a nagy részük.
A bakancs meg a láncok szerintem azért vannak, mert régen sokat kötekedtek velük, és utcai verekedésben igen jól jöttek, plusz baromi jól néznek ki.
Aki igazi rocker, az követ valamilyen magasztosabb eszmét, mint a saját önző kis céljait, és ezt akarja a feliratos pólókkal közölni.
A bunkóságunkról csak annyit, hogy én már eleget voltam rockkoncerteken, és voltam discoban is, hát ég és föld! A discóban nyugodtan elájulhatsz részegen a tömeg közepén, senki se fogja megkérdezni, jól vagy-e, azon kívül tetves drogosok, akik képtelenek magukat józanul jól érezni.
A rockerek (sajna nem mind) átlag megvetik a kábszert, oké a nagy piálással én se értek egyet, de ha valaki köztük részeg, arra vigyáznak, és hazáig kísérik, nem hagyják a földön fetrengeni.
Azért tűnünk flegmának, mert átlag tényleg semmi nem érdekel minket, amiről folyik a duma, de őszintén megmondnom, én büszke vagyok rá, hogy nem nézek való világot, nem költöm el minden hétvégén a SZÜLEIM pénzét arra, hogy részegen belőve megdugassam magam mindenkivel (ez is óriási különbség a rockerek és a mai átlagbirkák között, mi nem dugunk fűvel fával minden bokorban), és nem zabálok MacDonaldsos sz*rokat, nem veszek fel hitelt a lakásomra, nem szedek be minden apróság miatt gyógyszereket, és sorolhatnám még.
Így hirtelen ennyi, ha valamit tudni akarsz még ,kérdezz bátran. A lényeg ez volt :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!