Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Létezik Isten? Vagy mi válhatu...

Létezik Isten? Vagy mi válhatunk egyszer azzá?

Figyelt kérdés
Létezik Isten? Vagy elképzelhetőnek tartjátok, hogy az ember a tudomány segítségével maga válljon egyfajta Istenné? (megkaparaintsa a teremtés képességét, örök életet stb.. Szóval olyan dolgokat amik régen foglalkoztatnak minket.
2012. márc. 9. 13:48
 1/4 yuda ***** válasza:

Az egész kiindulási pontja,-mondom én aki Istenben hiszek, hogy mi teremtmények vagyunk. Isten teremtményei. Így nincs életünk önmagunkban, mint Istennek. Isten tartja fenn a világmindenséget minden mozgásával, életével, szusszanásával együtt. Ha azt visszavonná, kipukkadna az egész, mint egy lufi.

Ha eddig eljutsz és elkezdesz meditálni, hogy egy teremtmény, egy függő lény hogyan is lehetne teremtővel egyenrangú?! Abszurd! :D

Hozzál létre dolgokat, de gondold végig, ha pl. készítesz egy agyagszobrot, azt sem teremtetted, hanem már meglévő anyagot formáltál. Teremteni Isten tud, nem ember. Óriási szakadék van a két személyiség között.

Egyik korlátozott, másik korlátlan. Egyik eldönti mit akar és megteszi, másik eldönti, de nincs rá teremtő ereje, hogy véghezvigye, csak kistílű, korlátozott dolgokat. Ez van.

2012. márc. 9. 15:15
 2/4 A kérdező kommentje:
És, ha nincs Isten? Megnézek egy mesefilmet, elhihetem, hogy létezik beszélő kutya, de ettől még nem fog létezni :/
2012. márc. 9. 16:35
 3/4 yuda ***** válasza:

Valóban hihetsz mesehősökben, beszélő kutyákban, vagy bármi blődségben. Te dolgod. Olyan sokféle hit van a világon, ez még simán belefér.

Komolyra fordítva pedig az a szerencse áll fenn, hogy te magad akár hiszel Istenben, akár nem,-attól ő még létezik és őt cseppet sem zavarja a te gondolkodásod róla.

Nyílván, ezt a vitát most ebben a percben nem gondolnád, hogy eldől, de az utolsó szó akkor is az övé lesz, amikor megáll előtte minden test, akik hittek benne és akik nem-és felelősségre lesz vonva ki-ki a saját cselekedeteiért.

Mindenesetre amíg élsz, van lehetőséged elfogadni Jézus megváltását, de persze ki is hagyhatod. A lényeg, hogy te döntesz szabad akaratodból.

Rendkívül fontos a szabad akarat.

Ez az élet a döntési lehetőségé. Halál után ez a lehetőséged elveszik, úgyhogy addig még vélekedhetsz sokféleképpen és annak ellenkezőjéről is. Egy azonban biztos: még a holnapi nap sincs a kezedben, bármekkora bölcsnek hiszed is magad és nem tudhatod, melyik az utolsó napod. Jól fontold hát meg minden lépésed és minden vélekedésed, mert lehet nem lesz több lehetőséged. ne feledd, én szóltam- lelkiismeretem tiszta.

Ennyi az én felelősségem, a tiéd pedig hogy elfogadod, vagy sem. :)

2012. márc. 9. 17:51
 4/4 Zenon ***** válasza:

Isten az ember eszmei teljességének kollektív,tudatalatti kivetülése.

Egy vágy a tökéletességre mind szellemileg,mind fizikailag.

Egy olyan végpont,ami felé örökké sietünk,de sohasem érjük el.

2012. márc. 9. 18:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!