Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Amerika felfedezésekor, ott...

Amerika felfedezésekor, ott már voltak emberek vagy úgy telepítették be őket? Azt is hallottam h indiánok voltaak ott, ebből mennyi igaz?

Figyelt kérdés
2009. jún. 9. 17:30
 1/6 anonim ***** válasza:
82%
Én úgy hallottam, a Földre is úgy telepítették be az embereket. Ebben a relációban kérdésed irreleváns. Egyébként hány éves vagy?
2009. jún. 9. 17:37
 2/6 A kérdező kommentje:
Jó az már más kérdés, de amerikát később fedezték fel,ezért kérdeztem. Az egy "különálló világ" volt már akkor is lakosokkal, vagy csak egy földdarab? 20 miért?
2009. jún. 9. 17:40
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Az indiánok Amerika (észak és dél is) ŐSLAKOSAI! VAgyis ott voltak mindig is (vagis az elődeik akkor kerültek oda, mikor még észak-amerika és Eurázsia szárazfölddel volt összekötve, de ez többezer éve volt)

Az amerikai nem-őslakosok(hajdani angolok-spanyolok-franciák stb) bitorolják a földjüket, és rezervátumokba kényszerítették öket, sokan nagyon szegények, pedig erdetileg ők éltek ott! Mostanra már alig maradtak, pedig nagyon érdekes és szép kultúrájuk van... (és még a skalpolást sem ők csinálták először, csak átvették)

Amúgy bocsi, de hány éves vagy? Mert nekem ezeket töri és földrajz órán is tanították(azóta sokat olvastam az indiánokról), sőt a discovery csatornán is szokott lenni műsor, ami róluk szól (sajna ritkán)

21/L

2009. jún. 9. 17:40
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Ázsiai származású őslakók éltek ott. A legenda szerint Kolombusz nevezte el őket indiánoknak, mert azt gondolta, hogy Indiába érkezett.
2009. jún. 9. 17:47
 5/6 anonim ***** válasza:
Azért szomorú hogy 20 évesen itt tart valaki hogy ezt a kérdést fel kell tennie, ezért is kérdeztem az életkort. Aztékok, maják, inkák, és rengeteg egyéb bennszülött törzs, indiánok... Úgyhogy remélem ez kérdés valami vicc! :)
2009. jún. 9. 21:50
 6/6 anonim ***** válasza:

poén is lett volna, ha azért betelepítenek embereket, hogy aztán nagy részüket megöljék és rezervátumba zárják!

a betelepítés is volt: Afrikából vittek rabszolgákat Észak-Amerikába!

2009. okt. 2. 10:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!