Mit tehetek (tehetnénk) az állandó piszkálódással, ütlegeléssel a kisebbség ellen?
Nagyon-nagyon együttérzek veled. Belefacsarodik a szivem, mit kell egy 13 éves magyar gyereknek elszenvednie az iskolában, ahol egyszerűen képtelen segítséget kérni. Tudom, hogy minden szavad így igaz és a helyzetetek valóban kilátástalan. Te minden lehetséges, törvényes módszert megpróbáltál, pedig gyerek vagy még: a tanárokhoz nem fordulhatsz, mert rettegnek a cigány szülő-hordák bosszújától..a rendőrséghez megint csak nem, hisz nevet az egészen, sőt: őket v édi. Átérzem a kétségbeesésed: azt, hogy félsz, ebben te fogsz tönkre menni. Egyet tudok csak tanácsolni: vedd rá a szüleidet, írassanak át másik iskolába. Akármennyire rossz most a családi helyzet, kötelességük megvédeni a gyereküket!
A rosszban azért is jó, hogy kiírtad ide ezt a segélykiáltást, mert hidd el: rengeteg olyan ember van, aki cigányt még talán életében sosem látott, de minden körülmények között őket védi a megtámadott, bántott, megalázott magyarral szemben. Hátha ezek az emberek is ráébrednek, milyen a valós helyzet! Te peddig, ha csak lehet, menekülj..egy másik iskolába. Szégyen és gyalázat, hogy erre kényszerülsz. Vigyázz magadra, hogyha tudsz.:(
Értem a körülményeidet, de nagyon féltelek. Írod, hogy a testvéreid már önálló életet élnek: nem tudnál erről a szörnyűségről velük is beszélni? Nem tudnának - egy másik iskolát keresve - melléd állni? Úgy látom, komoly, felelős gyerek vagy a 13 éved ellenére, aki az édesanyja támasza. Nem szabadna feladnod, elkallódnod:(
És egy másik dolog: a magyarok vagy a cigányok vannak-e többségben az osztályodban? - mert ha a magyarok, ti hárman, barátok, megpróbálhatnátok talán szövetségeseket keresni és együtt kiállni az agresszorok ellen. Persze, csak akkor, ha ti vagytok a többség, és a többieknek is van..szivük.
Sajnos segíteni nem tudok, mert fogalmam sincs, mit lehetne ilyen helyzetben tenni, ezért csak együttérzésemet fejezném ki. Valóban nagyon sokakat érint a romaterror, nem tudom, mi lesz ebből az országból így.
Ha elviselted ezt mindezidáig, azt jelenti, te vagy az erősebb! Tudom, hogy ez nem vigasztal és nem segít, de tiszteletet érdemelsz, amiért ilyen fiatalon elviseled mindezt, amit még a felnőttek sem tudnának. Tartson meg téged az Isten erőben és kitartásban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!